Spar opptil 80% på leiebil

Vi sammenligner 1600 selskaper for å gi deg den beste prisen på bilutleie

Leiebilguiden.no søker etter beste pris på leiebil fra 1600 forskjellige selskaper inkludert Avis, Hertz, Alamo, National, Europcar, Sixt, Thrifty, Budget og Advantage. Sammen med spesialforhandlede avtaler garanterer dette lave priser på bilutleie. Det forekommer aldri noen skjulte avgifter eller kostnader når du bestiller leiebil gjennom oss.

  • tick-2 Oppnå bedre pris ved sammenligning
  • tick-2 Inkluderer forsikringer og skatt
  • tick-2 Ubegrenset kjørelengde på de fleste steder
  • tick-2 Kundeservice 24 timer i døgnet
  • tick-2 Ingen kredittkortgebyrer
  • tick-2 Ingen skjulte avgifter

Leiebil i Ålesund

Utforsking av kystlandskapet på Nordmøre og de norske fjordene starter beleilig med å leie en bil på Ålesund lufthavn. Her er flere utleiefirmaer tilgjengelig som vil hjelpe deg med å finne den rette leiebilen for dine behov. Ønsker du å sikre deg best mulig pris, bør du bestille bil flere uker i forveien, og her på leiebilnord.no vil du kunne sammenligne prisene til de ulike leiebilfirmaene. 

Jugendarkitekturen i Ålesund er svært kjent både i Norge og utlandet. Hele sentrum ble ødelagt i en stor bybrann i 1904. Arkitektene som deltok i gjenoppbyggingen var unge, norske, og inspirerte av både nasjonalromantiske impulser så vel som datidens moderne byggestil i Europa; Jugendstilen eller Art Nouveau.

I dag samler Ålesund turister fra hele verden som ønsker noen dager i byen bare for å beundre den spesielle arkitekturen. Du vil se det vakreste landskapet over hele den pittoreske byen når du klatrer opp byfjellet Aksla. På toppen kan du nyte en utrolig vakker utsikt utover skjærgård, bysentrum og Sunnmørsalpene.

I Ålesund er lista lang over attraksjoner du kan se på: Ålesund Fiskerimuseum, byens tusenårssted, moloen Molja med fyrtårn fra 1850-tallet og Atlanterhavsparken tre kilometer vest for sentrum er noen eksempler. 

Å leie en bil i Norge er kostbart, spesielt om sommeren. Vårt tips er å bestille bil så snart du har planlagt turen, for å sikre deg best mulig pris. På internett vil du finne de beste prisen, og spesielt på tjenester der leiebilfirmaene må kjempe om å gi deg best pris.

Leiebilnord tilbyr en sammenligningstjeneste der du kan finne best mulig pris på alle de største leiebilfirmaene i Norge. Leiebilnord.no samarbeider med Avis, Eurocar, Hertz, Alamo, Budget, National og Sixt, som garanterer deg best pris på din leiebil. Ved å bruke våre tjenester her på websiden er du sikret en rimelig pris på din neste leiebil i Ålesund. 

Start reisen din i Ålesund med en leiebil fra leiebilnord.no

Kjøring på Nordmøre

Ålesund ligger i Møre og Romsdal fylke på Sunnmøre og ligger helt ute i havgapet i nordvest. Kommunen omfatter flere øyer der bysenteret er lokalisert på Nørvøya og Aspøya. Ålesund lufthavn ligger på Vigra i Giske kommune, like utenfor Ålesund. Med leiebil kjører du riksvei 658 fra flyplassen gjennom Valderøya og videre mot Ålesund sentrum via E136, omtrent 12 km fra flyplassen. 

Fra Ålesund til Molde er det ca. 80 kilometer med bilferge mellom Vestnes og Molde. Men turen fra Ålesund til Molde langs omveien over øyene i havgapet er en flott opplevelse. Som i Ålesund er utsikten mot byen og den storslagne naturen lett tilgjengelig. Molde kan også beundres fra sjøsiden. Dette må gjerne kombineres med et besøk på Hjertøya og fiskerimuseet som ligger her. 

Kjører du litt over 1,5 time fra Molde kommer du til Trollstigen, som selvfølgelig er en opplevelse i seg selv. Det beste er å kjøre direkte fra Ålesund (rundt to timer), ha med en nistepakke og kjøre Trollstigen før man fortsetter til Molde. Trollstigen omfatter et veistykke på fylkesvei 63 i Rauma kommune og er en av Norges best besøkte turistattraksjoner.

Opplevelser og attraksjoner i Ålesund og omegn

Når du reiser til Nordmøre og Ålesund, er det verdt å ta seg god tid for å beundre naturen og arkitekturen området byr på. Ålesund er den tiende største i landet og alt befinner seg på ulike øyer, som er en del av sjarmen med byen. 

Art Nouveau i Ålesund

Byen Ålesund er det viktigste sentrum av jugendstil i Skandinavia. Selv om de første bygningene i Norges nye stil ble bygget i 1890 i Oslo – da kjent som Kristiana – erstattet Ålesund hovedstaden som paradigmet for denne nye arkitekturen da byen ble fullstendig rekonstruert etter at en brann hadde jevnet den med bakken natt til 23. januar 1904.

Brannen ødela omtrent 900 hus og ødela byens urbane utforming. Denne hendelsen ga Ålesund en spesiell karakter, fordi den nye arkitekturen som ble bygget var ikke bare begrenset til bestemte gater eller nabolag, men til hele sentrum. Tre hundre og femti bygninger ble oppført mellom 1904 og 1907. 

For å lære mer anbefaler vi et besøk til Jugendstil senteret. Her får du et innblikk i jugendstil gjennom autentisk interiør og gjenstander, samt skiftende utstillinger. De jobber også med dokumentasjon, formidling og rådgivning.

Geirangerfjorden og Trollstigen

Geiranger-Trollstigen byr på flere høydepunkt, og det er lett å få høy puls i dei elleve snirklete svingene i Trollstigen eller når du ser utover fra Ørnesvingen ned mot Geirangerfjorden. Frodige daler, lune jordbærbygder, stupbratte fjell og utkikkspunkt gir både sug i magen og noen av de beste utsiktene Norge kan by på. 

Sett av god tid til turen, pausene er like viktige som kjøreturen, uansett om du vil utfordre deg selv med en topptur eller bare nyte utsikten. Det er så mye mer å oppdage for alle som tar seg tid. Utsiktspunktene Ørnesvingen, Gudbrandsjuvet og Flydalsjuvet tar deg inn i naturen på en helt spesiell måte. 

Sunnmørsalpene

Sunnmørsalpene er et mekka for skientusiaster, og selv om leiebilen blir stående i denne sammenheng så er det noe som må oppleves om du liker å stå på ski i en magisk setting. 

Kombinasjonen av endeløse fjellpartier med puddersnø og utsikten til et vakkert fjord- og alpelandskap finner du neppe andre steder i verden.

Sunnmørsalpene er også et fantastisk utgangspunkt for toppturer og fjellturer på sommerhalvåret. Enten du velger å vandre, sykle eller ta gondolen til topps. Turene kan du gjøre på egenhånd eller med en lokal guide. 

Byfjellet Aksla 

Byfjellet Aksla med utkikkspunktet Fjellstua gir en panoramautsikt over Ålesund, kysten og Sunnmørsalpene du sent vil glemme! Turen starter i byparken, der du kan gå 418 trappetrinn opp til den flotte utsikten. Trappene har nylig blitt renovert, og gir en behagelig tur hele veien opp. 

På veien opp er det også lagt inn enkelte stopp, og det er verdt å få med seg “Byrampen” på vei opp. Når du først er på toppen, er det også flotte turområder du kan benytte deg av om du ønsker noe mer enn bare utsikt over byen.