Spar opptil 80% på leiebil

Vi sammenligner 1600 selskaper for å gi deg den beste prisen på bilutleie

Leiebilguiden.no søker etter beste pris på leiebil fra 1600 forskjellige selskaper inkludert Avis, Hertz, Alamo, National, Europcar, Sixt, Thrifty, Budget og Advantage. Sammen med spesialforhandlede avtaler garanterer dette lave priser på bilutleie. Det forekommer aldri noen skjulte avgifter eller kostnader når du bestiller leiebil gjennom oss.

  • tick-2 Oppnå bedre pris ved sammenligning
  • tick-2 Inkluderer forsikringer og skatt
  • tick-2 Ubegrenset kjørelengde på de fleste steder
  • tick-2 Kundeservice 24 timer i døgnet
  • tick-2 Ingen kredittkortgebyrer
  • tick-2 Ingen skjulte avgifter

Leiebil Barcelona

Barcelona er en by med kontraster, men hvor alle feirer livet hver eneste dag. Nyt billig vin og tapas til noen få euro eller book deg inn på en fancy avantgarde restaurant og bli servert luksuriøse retter kvelden lang.

Barcelona syder av middelhavsparker, en gylden sandstrand og mystiske fjell. Fra de bohemske absintkoppene til de trendy vermouthbarene og de overdådige takterrassene, glitrende palmer og det pulserende nattelivet som du kan nyte under åpen himmel på varme netter.

Barcelona lufthavn ligger i byen El Prat de Llobregat, rundt 15 km fra sentrum av Barcelona. Reisen fra flyplassen til sentrum tar omtrent 20-40 minutter, avhengig av terminal, kjøretøy og rushtrafikk. Henter du ut en leiebil direkte på flyplassen vil du kunne spare en god del tid, men rushtrafikken kommer du ikke utenom på ettermiddagen. 

Leiebilnord.no gir deg de beste prisene på største leiebilfirmaene i verden. Vi samarbeider med tilnærmet alle leiebilfirmaer på de største flyplassene; Hertz, Avis, Eurocar, Alamo, Budget, National og Sixt – som sikrer deg best pris på din neste leiebil. Benytt deg av vår sammenligningstjeneste for å få best pris på din leiebil i Barcelona. 

Start reisen din med en leiebil fra leiebilnord.no

Kjøring i og rundt Barcelona

Barcelona er en av de mest populære storbydestinasjonene for nordmenn, og det går direktefly fra alle de største byen i Norge hver uke året rundt. Barcelona har ganske velfungerende offentlig transport, inkludert busser, metro, lokaltog og to taubaner. Sentrum kan nås med offentlig transport, men det er også enkelt å leie bil i Barcelona. 

Du kan også bruke leiebilen for lengre turer. Trafikksikkerheten har blitt bedre de siste tiårene, men mye trafikk og høye kjørehastigheter kan komme som en overraskelse. På motorveier er fartsgrensen vanligvis 120 km / t og i urbane områder 50 km / t. Det er flere enveiskjørte gater i Barcelona for å forhindre kø. 

På motorveier er det stor sannsynlighet for at du må betale bompenger. Den mest oppdaterte informasjonen om betalingsbeløp finner du på internett. Parkering er også avgiftsbelagt i Barcelona. Betaling skjer i billettmaskinen, og parkeringsbilletten legges synlig i bilens frontrute. Tillatte parkeringsplasser er merket med blått. 

Familier med barn bør merke seg at barn under 12 år ikke har lov til å sitte i forsetet på bilen. I tillegg er det obligatorisk med bilsete i Spania for små barn. Hvis barn transporteres uten godkjent bilsete, kan det medføre bøter og til og med beslag av en bil. Lovgivning om barneseter varierer avhengig av barnets alder og høyde.

Opplevelser og attraksjoner i Barcelona

Barcelonas mest populære attraksjoner inkluderer de magiske bygningene til den modernistiske arkitekten Antoni Gaudí, som verdensberømte Sagrada Familia, Casa Batlló og Pedrera på handlegaten Passeig de Gràcia og Palau Güell på Ravals Nou de la Rambla. De kan beundres utenfra eller mot inngangsbillett om du vil oppleve dem fra innsiden.

Barcelonas gatebilde viser tydelig byens historiske lag. Den gotiske stilen er representert av et helt distrikt. Anbefalte attraksjoner er La Catedral fra 1300-tallet (Plaça de la Seu), kirken Sant Pau fra 800-tallet på Raval-siden og selvfølgelig den spektakulære “Havkatedralen” i Santa Maria del Mar, Born. 

Parker har alltid vært en viktig del av bybildet i Barcelona, ikke bare som attraksjoner, men også fantastiske pusterom i en ellers industriell metropol. Besøk den omfattende Ciutadella Park, Born. Ciutadellas attraksjoner inkluderer en vakker fontene, en mammutstatue og en robåt. I parken kan du jogge, invitere på en piknik eller sole deg i det varme gresset.

Gourmeter vil bli fascinert av Barcelonas avantgarde- og Michelin-restauranter. Selv med et lite budsjett kan du nyte fantastiske tapas, pintxos, paella og til lunsj også tradisjonell katalansk mat. I de lokale vinkjellerne kan du nyte lufttørket skinke, utmerkede oster og lokale viner og cava.

Sagrada Família

Gaudís mest berømte verk og Barcelonas mest kjente landemerke, den fortsatt uferdige Sagrada Família, er den mest besøkte kirken i verden etter Peterskirken i Vatikanet. Sagrada Família er definitivt noe du må oppleve en eller flere ganger i livet. 

Det er vanskelig å finne arkitektoniske sammenligninger for stilen til Sagrada Família. Gaudí selv har beskrevet stilen til kirken som “en mer perfekt form for gotikk”. Kirken er fullpakket med metafor, statuer, numerologisk symbolikk og arketyper på godt og ondt. 

Solstrender i Barcelona

I dag er det vanskelig å forestille seg Barcelona uten sine fem kilometer med sandstrand, med syv strender på hver side av den olympiske havnen. Disse strendene eksisterte faktisk ikke før OL i 1992, men har siden den gang blitt et svært populært område i Barcelona. 

Strendene er pakket med diskoteker, strandbarer eller sjømatrestauranter og er for det meste dyre samlingssteder for turister. De fleste strandbarer er åpne fra mars til november. Husk å passe på eiendelene dine når du er på stranden, da det er et yndet sted for tyveri mens man tar seg en dukkert i vannet. 

Strendene i Barcelona har fortsatt sin egen sjarm. Her kan du nyte en hel dag med sol, paella-lunsj og cocktailer på strandpromenaden og en kveld på nattelivet i storbyen med en frisk og ny brunfarge! Foretrekker du stillhet og ro, bør du ta leiebilen og kjøre ut på en strand utenfor sentrum. 

 

Shopping i Barcelona

Barcelona har flere butikker per innbygger enn noen annen europeisk by. Når du handler i Barcelona, vil du imidlertid oppdage at butikkene ikke alltid er åpne når du vil. De fleste butikkene stenger til lunsj, og har stengt et par timer før de åpner igjen. Men butikkene i turistområdene er stort sett åpne fra morgen til kveld.

I det sjarmerende gotiske kvarteret (Barri Gòtic) finner du populære shoppingområder; Portal de l’Angel, Portaferrissa, Avinyó og Ferran. I Raval skiller Pelai (sko), Riera Baixa (bruktklær) og Tallers (musikk og underground klær) seg ut . I Born vil du finne motebutikker i gatene Flassaders og Rec.

De viktigste hovedhandlegatene i Eixample er Passeig de Gràcia og Rambla de Catalunya. I Gràcia er hovedgaten Gran de Gràcia og de små butikkene i Torrent de l’Olla og Asturiès verdt å nevnt. I Sants er både kles- og skobutikker konsentrert i Creu Coberta.