Spar opptil 80% på leiebil

Vi sammenligner 1600 selskaper for å gi deg den beste prisen på bilutleie

Leiebilguiden.no søker etter beste pris på leiebil fra 1600 forskjellige selskaper inkludert Avis, Hertz, Alamo, National, Europcar, Sixt, Thrifty, Budget og Advantage. Sammen med spesialforhandlede avtaler garanterer dette lave priser på bilutleie. Det forekommer aldri noen skjulte avgifter eller kostnader når du bestiller leiebil gjennom oss.

  • tick-2 Oppnå bedre pris ved sammenligning
  • tick-2 Inkluderer forsikringer og skatt
  • tick-2 Ubegrenset kjørelengde på de fleste steder
  • tick-2 Kundeservice 24 timer i døgnet
  • tick-2 Ingen kredittkortgebyrer
  • tick-2 Ingen skjulte avgifter

Leiebil Drammen

Å besøke Drammen høres kanskje ikke ut som turistmål nummer 1, men vit at byen har gjennomgått en omfattende utvikling de siste årene og er i dag en moderne by. I Drammen I vil du oppleve god stemning og en moderne bystrand – Bragernes Elvepark.

Drammensregionen ligger vest for Oslofjorden, med en rekke tettsteder og byer som kan besøkes med leiebil, vakker natur og et flott kulturlandskap. Her kan du kombinere det urbane liv med golf, villmarksekspedisjoner, skiturer eller juvhopping i Kjøsterudjuvet. Og ettersom Drammen bare ligger 40 minutter fra Oslo, så har du hele hovedstaden for dine føtter i tillegg. 

Visste du at Drammenselven er en av Norges ti beste lakseelver? I elven vil du finne en blanding av ferskvannsfisk og saltvannsfisk, som gjør at elven har et stort mangfold av fisk. Hele 42 fiskesorter er observert i elven, blant annet (i tillegg til laks) sik, abbor, gjedde, ål, skrubbe, torsk, hyse, brasme, vederbuk og hersling.

Det er billigere å leie bil i Drammen enn for eksempel fra Gardermoen og Oslo. Det kan derfor lønne seg å velge Drammen som reisemål, og du vil også spare penger på overnatting kontra bo midt i Oslo.

Leiebilnord.no gir deg de beste prisene på leiebil i Drammen. Vår sammenligningstjeneste her på websiden sørger for at de største leiebilfirmaene kjemper om å gi deg best mulig tilbud. Hos oss kan du sammenligne priser hos Avis, Sixt, Hertz, Eurocar, Alamo, Budget og National – som sikrer deg best pris på din neste leiebil. 

Start reisen din til Drammen med en leiebil fra leiebilnord.no

Kjøring i Drammen og omegn

E18 er motorveien som passerer Drammen fra Oslo, videre sørover mot Vestfold og Telemark fylke og Sørlandet. Her kan du ta turen innom Norges eldste by, Tønsberg, eller fortsette videre mot idylliske Kragerø eller Risør på vei mot Kristiansand. Sandefjord Lufthavn, Torp, ligger cirka 8 mil fra Drammen. 

Mot Oslo passerer du Asker og Sandvika før du kommer til hovedstaden, cirka 45 minutter med leiebil. Oslo Lufthavn Gerdermoten ligger 92 kilometer fra Oslo Lufthavn E18 og E6. 

Om du ønsker å reise østover, kan du velge E134 mot Kongsberg og sølvgruvene, eventuelt ta av i Hokksund og kjøre Riksvei 35 nordover mot Hønefoss langs Tyrifjorden. Ønsker du å dra mot Sverige, vil Riksvei 23 østover ta deg gjennom Oslofjordtunnelen og videre til Drøbak før den møter E6 med Oslo i nord og byer som Moss og Sarpsborg før grensen mot Sverige.

Opplevelser og attraksjoner i Drammensregionen

Mange har få forventninger til Drammen, men byr på mange morsomme aktiviteter og opplevelser. Pulserende uteliv, historiske opplevelser, fantastiske naturopplevelser i skog og til vanns – og Østlandets kanskje aller mest populære turistattraksjon, Spiralen!

Spiralen

Spiralen er Drammens største turistattraksjon, som byr på fantastisk utsikt over byen og er utfartsåre til en flott natur med godt opparbeidet sti og løypenett. Spiralen er en spektakulær tunnel fra 1961 som strekker seg fra sentrum og opp gjennom fjellet i en – ja, du gjettet riktig, spiral.

Tunnelen har en lengde på 1650 meter som leder opp i friluft på Skansen hvor du finner restaurant, uteservering, og byens beste utsiktspunkt med storslagen oversikt over dalen. Mot vest skimtes Blefjell og snøkledde fjelltopper. Drammen Friluftsmuseum ligger på område bak Spiraltoppen der det er samlet og gjenreist hus fra hele Buskerud.

Med leiebil er Spiralen et must å test ut, og på toppen finner du en stor parkeringsplass og er et populært utgangspunkt for turer både sommer og vinter. Spiralen har faktisk blitt kåret som en av verdens 10 mest spesielle tunneler av CNN! 

Kjøsterudjuvet

Kjøsterudjuvet er et 10 000 år gammelt juv i Drammen, og er en flott naturopplevelse med frodig vegetasjon og en spesiell stemning. Turen gjennom juvet tar litt over en og en halv time. Revnen i fjellet er 1300 meter lang med en stigning på 250 meter. De loddrette veggene er opptil 60 meter høye, og juvet er bare 4 meter bredt på det smaleste.

En tur langs Kjøsterudjuvet er midt i blinken for de som ønsker å kjenne på spenningen å gå langs juvkanten i spektakulære men bynære omgivelser. Kjøsterudjuvet har vært stengt etter et ras i 2019 men fjellsikring er i gang i juvet slik at det er klart før vinteren/våren 2021.

Ta med barna til Drammensbadet

Drammensbadet er et av Norges største badeland med 9 bassenger hvorav fem innendørs (50 m svømmebasseng, bølgebasseng, to varmtvannsbasseng og babybasseng) og fire utendørs (50 m svømmebasseng, stupebasseng og opplæringsbasseng). Her trenger du ikke være avhengig av sol og varmt vær, på Drammensbadet er det sommer hele året.

Drammensbadet er sentralt beliggende på Marienlyst, kun ca 300 meter fra jernbanestasjonen og med en rekke idrettsanlegg i nærområdet.

Historiske og kulturopplevelser

Den som vil oppleve det historiske Drammen har mange muligheter. Drammens Museum , Friluftsmuseet og Lystgårdene anbefales et besøk. Drammen sentrum byr på historiske bygninger i ulike stilarter som har overlevd mange generasjoner og er verdt å titte på, eksempelvis Bragernes Kirke, rådhuset, St. Hallvard-bygget og Globusgården.

Industrien langs Drammenselva er også verdt et historisk dypdykk. Nedre Eiker og Svelvik er kun en kort kjøretur med leiebil, men har du ekstra god tid så er det faktisk mulig å gå på sammenhengende gangvei via Solberg hele veien fra Drammen til Mjøndalen og Krokstadelva – eller på grusvei gjennom skogen.

Den kulturinteresserte kan også glede seg over mange muligheter. Elvefestivalen er en av Skandinavias største folkefester med 150 000 publikummere, Johan Halvorsen-festivalen og Vertavofestivalen tilbyr klassisk musikk på øverste hylle, Blåkkfestivalen gir hiphop til kidsa, mens Working Class Hero og Eiker Rock fyller rockekvoten.

Dagstur til Oslo

Om du er i Drammen noen dager, bør du vurdere en dagstur til hovedstaden for å tikke av noen av Norges største turistmål. Oslo er som nevnt bare 40-45 minutter unna med leiebil, med motorvei hele veien inn til sentrum. 

I Oslo er listen lang over severdigheter og aktiviteter, her vil du finne noe for enhver smak. La deg fascinere av den 17 meter høye skulpturen Monolitten eller se Sinnataggen i Vigelandsparken. Gå langs Karl Johans Gate som ender opp ved Slottet, og spis lunsj i Slottsparken. Besøk Operahuset i Bjørvika, spis en bedre middag på Aker Brygge eller nyt solen på Huk, en av Norges fineste sandstrender.