Spar opptil 80% på leiebil

Vi sammenligner 1600 selskaper for å gi deg den beste prisen på bilutleie

Leiebilguiden.no søker etter beste pris på leiebil fra 1600 forskjellige selskaper inkludert Avis, Hertz, Alamo, National, Europcar, Sixt, Thrifty, Budget og Advantage. Sammen med spesialforhandlede avtaler garanterer dette lave priser på bilutleie. Det forekommer aldri noen skjulte avgifter eller kostnader når du bestiller leiebil gjennom oss.

  • tick-2 Oppnå bedre pris ved sammenligning
  • tick-2 Inkluderer forsikringer og skatt
  • tick-2 Ubegrenset kjørelengde på de fleste steder
  • tick-2 Kundeservice 24 timer i døgnet
  • tick-2 Ingen kredittkortgebyrer
  • tick-2 Ingen skjulte avgifter

Leiebil Flesland

Bergen lufthavn, Flesland er det viktigste knutepunktet for Bergensregionen og Vestlandet, og er Norges nest største lufthavn. I 2017 stod en splitter ny flyterminal klar, som dobler kapasiteten fra 6 til 12 millioner reisende i året. Terminalen er romslig og oversiktlig, og enkel å orientere seg i. 

Det er et eget nivå for ankommende passasjerer, som gjør det svært enkelt og raskt å finne bagasjen og hente ut leiebilen. Det er fem bilutleiefirma på Flesland: Avis, Budget, Hertz, Europcar og Sixt. Alle disse kan du innhente pris på ved å benytte vår sammenligningstjeneste her på leiebilnord.no. 

Flesland ligger cirka 20 kilometer fra Bergen sentrum, og det er enkelt å komme seg inn dit med leiebil. Om du ikke ønsker å ta ut leiebil på flyplassen, er både flybuss og Bybane tilgjengelig som tar deg direkte inn til sentrum. Det er flere steder å ta ut leiebil i sentrum senere i oppholdet ved behov. 

Bergen er Norges nest største by, litt over 400 kilometer fra hovedstaden Oslo. Byen er kjent for sine fantastiske naturområder så vel som sin rike kultur og historie. I tillegg til fjellene og fjordene, inkluderer byens mest berømte attraksjoner museer, kunstgallerier og Bryggen – havneområdet midt i sentrum av Bergen.

Selv om Bergen er en by med mer enn 250 000 innbyggere, har byen gjennom sitt kompakte sentrum klart å beholde atmosfæren som er typisk for småbyer. Det aller meste er i gangavstand om du bor i sentrum, men om du ønsker å bevege deg ut av sentrum bør du leie en leiebil. 

Leiebilnord.no gir deg best pris på leiebil, hvor vår sammenligningstjeneste gir deg pris fra 

de største leiebilfirmaene i Norge: Hertz, Avis, Sixt, Europcar, Alamo, Budget og National.

Start reisen din på Vestlandet og Flesland med en leiebil fra leiebilnord.no

Kjøring på Vestlandet

Når du lander på Flesland, vil leiebilfirmaene være tilgjengelig i ankomstetasjen hvor du plukker opp bagasjen din – det er faktisk umulig å ikke finne skrankene på vei ut av terminalen. 

Om du bare skal oppholde deg i Bergen sentrum, vil vi faktisk anbefale deg å droppe leiebil. Det er som nevnt enkelt å komme seg til sentrum med flybuss eller Bybane, og i sentrum har du ikke behov for leiebil. Men om du ønsker å se litt mer enn bare Bergen sentrum, bør du leie deg en bil. 

I sentrum vil du fort oppleve at det er svært mange enveiskjørte gater og få parkeringsplasser. Men det er et firkantet trafikkmønster i byen, og du lærer fort hvordan kjøremønsteret fungerer. Det er flere større parkeringshus tilgjengelig, hvor Klostergarasjen er det aller største – og som tar deg rett opp til Torgallmenningen midt i hjertet av byen. 

Det er kjapt og enkelt å komme seg ut på motorveien fra Bergen sentrum. Fløyfjellstunnelen knytter nord og sør av byen sammen, og avkjøringen nordover (mot Voss, Ålesund og Oslo) gjennom Fløyfjellstunnelen finner du rett etter bystasjonen og togstasjonen i byen. Fartsgrensen på motorveier i Bergen og omegn er på 80 km/t. 

Opplevelser og attraksjoner i Bergen og omegn

Utendørsaktiviteter i fantastisk natur

Omgivelsene i Bergen byr på et bredt spekter av muligheter for utendørsaktiviteter og sport, som fotturer eller sykling. Det er syv fjell rundt byen, hvorav de mest populære er Fløyen og Ulriken. En av Bergens mest populære turstier forbinder disse to destinasjonene, som starter ved Ulriken og slutter på Fløyen.

Bergen er et flott sted å utforske vestnorsk fjordlandskap, ettersom du ikke trenger å reise veldig langt fra byen for å finne landets største og mest fantastiske fjorder. Nærøyfjorden, Hardangerfjorden og Lysefjorden er alle vakre destinasjoner som du rekker frem på noen få timer med leiebil fra Bergen. 

Kultur og fiskedelikatesser

Bergen er en interessant kulturby, der de gamle tradisjonene og byens lange historie setter sitt preg på omgivelsene. Bergen er også hjembyen til Norges mest berømte komponist, Edvard Grieg og på Troldhaugen utenfor sentrum finner du det tidligere hjemmet til Edvard Munch.

Bergen har mange museer, og en av byens mest populære attraksjoner er kunstmuseene, som for eksempel inneholder verk av kunstneren Edvard Munch. Byen er også vert for mange kulturelle begivenheter som konserter og festivaler. Den største av disse er Festspillene i Bergen, som har et bredt spekter av forskjellige kunstarter.

Naturligvis blir det spist mye sjømat i kystbyen Bergen. Byen har flere kvalitetsrestauranter som serverer deilige retter med fersk fisk og annen sjømat. Du kan også nyte fiskeretter direkte på Fisketorget på Bryggen, men da må du være forberedt på å betale blodpris som primært er myntet på lettlurte utenlandske turister – om det er lov å si?! 

Fløyen

Fløyen er det mest sentrumsnære fjellet i Bergen og et populært reisemål å besøke, spesielt når det er sol. På toppen er det et observasjonsdekk med fantastisk utsikt over hele Bergen by. Taubanen, som er i drift hver dag hele året, tar deg til toppen av Fløyen på få minutter. Du får kjøpt både tur/retur og enkeltbillett, hvis du vil gå ned til fots.

På toppen av Fløyen kan du utforske naturen og fjellene mer, ettersom det er flere stier som du kan gå til fots eller på sykkel. Rutene varierer i lengde og nivå, slik at alle er sikker på å finne en passende mulighet til å utforske landskapet på Fløyen. Er du veldig sprek, kan du gå Vidden, som er en 4-6 timers spasertur i relativt flatt terreng fra Fløyen til Ulriken. 

Edvard Grieg museum

Like utenfor Bergen sentrum ligger Troldhaugen, det tidligere hjemmet til komponisten Edvard Grieg som nå fungerer som museum. Museets utstillinger presenterer Griegs liv og arbeider. Av og til arrangeres det også konserter på Troldhaugen. Museet er enklest å nå ved å bruke bil eller leiebil. 

Villaen på Troldhaugen ble ferdigstilt i 1885 og ekteparet Grieg bodde her de siste 22 årene av Edvards liv. Allerede i 1928 ble området gjort tilgjengelig som museum og er fylt av interessante minner om Grieg. Troldhaugen består i dag av Villaen, Komponisthytten og ekteparets gravsted, så vel som et moderne museumsbygg og konsertsalen Troldsalen.