Spar opptil 80% på leiebil

Vi sammenligner 1600 selskaper for å gi deg den beste prisen på bilutleie

Leiebilguiden.no søker etter beste pris på leiebil fra 1600 forskjellige selskaper inkludert Avis, Hertz, Alamo, National, Europcar, Sixt, Thrifty, Budget og Advantage. Sammen med spesialforhandlede avtaler garanterer dette lave priser på bilutleie. Det forekommer aldri noen skjulte avgifter eller kostnader når du bestiller leiebil gjennom oss.

  • tick-2 Oppnå bedre pris ved sammenligning
  • tick-2 Inkluderer forsikringer og skatt
  • tick-2 Ubegrenset kjørelengde på de fleste steder
  • tick-2 Kundeservice 24 timer i døgnet
  • tick-2 Ingen kredittkortgebyrer
  • tick-2 Ingen skjulte avgifter

Leiebil Gran Canaria

Gran Canaria er et av de mest populære feriestedene på Kanariøyene, fra de kule høydene på fjellene til sanddynene i sør. Kanariøyene skryter av det beste klimaet i verden – og med rette. Kanariøyene er varmt og solrikt hele året, og den beste reisesesongen er vintersesongen, når vi nordmenn er lei av snø og kulde.

De spanske kanariøyene ligger i Atlanterhavet vest for Nord-Afrika. Gran Canaria er den tredje største øya på Kanariøyene, og dens landskap er virkelig forskjellige fra sanddyner til forrevne fjell. Det frodige landskapet på den nordlige delen av Gran Canaria er fullt av fargerike sitrus- og banantrær, og den tørrere sørlige delen har noen av de beste sandstrendene på øya.

Gran Canaria har vært populær blant norske turister i lang tid, og for mange har det blitt en vane å reise på øyferie hvert år. Det behagelige klimaet, den avslappede atmosfæren og det gode servicenivået og tilbudene gjør Gran Canaria til et flott reisemål for et bredt spekter av ferier.

Å leie bil er en fin måte å utforske øya dypere enn overflaten. Leiebilprisene på Kanariøyene er veldig rimelige, og på det billigste kan du få en liten leiebil for bare 30-40 euro i uken. I de større størrelsesklassene går prisene opp, men sammenlignet med priser i Norge vil ikke leie av bil utgjøre et stort innhugg i feriebudsjettet ditt på Gran Canaria. 

For å sikre deg best mulig pris bør du benytte deg av sammenligningstjenesten vi tilbyr her på leiebilnord.no. Da kjemper de største leiebilfirmaene (Hertz, Avis, Sixt, Eurocar, Alamo, Budget og National) om å gi deg best pris, og alle tilbyr henting av bil når du lander på flyplassen på Gran Canaria.

Start reisen din med en leiebil fra leiebilnord.no

Kjøring på Gran Canaria

Leiebil på Gran Canaria er et svært godt alternativ for å utforske øyen, men det er greit å være oppmerksom på et par ting. Først og fremst er den lokale kulturen noe annerledes enn den norske. For eksempel vil du se at fotgjengere ikke går rett ut i veien, men venter gjerne til bilene har kjørt forbi. Men du må alltid stoppe for alle fotgjengere. 

Veiene på øya er i god stand, men vær oppmerksom på at fjellveiene kan være smale. Der må du kjøre rolig og med forsiktighet. Bruk av kjørelys er obligatorisk i mørket og alltid hvis sikten er svekket. Den generelle promillegrensen er litt høyere enn i Norge, dvs. 0,5. Bruk kun håndfri utstyr ved bruk av mobiltelefon under kjøring. 

Generelle fartsgrenser er 50 km / t i urbane strøk, 90 km / t utenfor tettbebygde strøk og 120 km / t på motorveier. Ved parkering er det verdt å merke seg at gule linjer indikerer at parkering er forbudt. Parkering er gratis i området merket med hvite linjer og blå linjer angir betalt parkering.

Opplevelser og attraksjoner på Gran Canaria

Om ønsket er et feriested med alle muligheter er Gran Canaria et flott reisemål for familier med barn og de som ønsker en avslappende strandferie. Gran Canaria er også et populært golfmål.

Gran Canaria tilbyr mange aktiviteter og avslappende solferie, og er ideell for et bredt utvalg av ferierende. Øya har vært et av de mest populære reisemålene i flere tiår. Millioner av turister besøker Kanariøyene hvert år, og en veldig stor andel av dem velger Gran Canaria som destinasjon

Strender og sanddyner

Gran Canaria er spesielt kjent for sine lange sandstrender, spesielt i de sørlige delene av øya. Sandstranden fra Playa del Inglés til Maspalomas fyr er en av øyas mest populære badeplasser. Vannsport-entusiaster trives derimot i Puerto Rico, og familier foretrekker gjerne strendene Agustin, Amadores og Puerto de Mogán.

Rolige og private strender finnes i de nordlige delene av øya. Agaete Beach, for eksempel, er et flott reisemål for ferierende som ønsker ro og fred.

De 400 hektar store sanddynene mellom Maspalomas og Playa del Inglés ble utnevnt til nasjonalpark i 1994. Sanddynene er vakre hele året, men spesielt i trekkfugl-sesongen er stedet et interessant sted å besøke. 

Sanddynene er også hjem for planter og dyr som ikke finnes andre steder i verden som har tilpasset seg å leve under tøffe forhold. Nudister foretrekker også å oppholde seg litt gjemt mellom sanddynene.

Storbyferie og underholdning

Selv om sørkysten av Gran Canaria tiltrekker seg turister med sandstrender og sanddyner, finnes det beste bylivet lenger nord.

Las Palmas, øyas hovedstad nord på Gran Canaria, er også verdt en dag eller to med shopping, ettersom ingen andre hjørner av øya har så livlig byliv som Las Palmas. Byen har også en utmerket sandstrand og mange attraksjoner.

De som liker et livlig byliv, bør også dra til Playa del Ingles. Ingles er underholdningssenteret på Gran Canaria og nytes spesielt av unge voksne som feirer. Playa del Ingles har et stort utvalg av restauranter og shopping-muligheter, og med en vakker promenade.

Hotell og overnatting på Gran Canaria

Feriestedene på Gran Canaria er fulle av hoteller. I sør ligger hotellområdene ofte ved stranden, og det er mange familievennlige hoteller og steder hvor barnas behov blir tatt særlig i betraktning. På samme måte er det flere hoteller på øya som bare fokuserer på voksne gjester.

Gran Canaria tilbyr et bredt utvalg av overnatting, og alle pris- og kvalitetskategorier er representert. Om ønskelig kan reisende for eksempel velge et luksushotell eller et leilighetshotell av høy kvalitet. Imidlertid er det også små, beskjedne og rimelige hoteller.

En hotellnatt på feriestedene på Gran Canaria koster i gjennomsnitt 800-1200 kroner. På det billigste har Gran Canaria rom til 300-500 kroner. Å leie et feriehus er også en populær måte å tilbringe ferien på, men i den travleste turistsesongen bør du nok bestille i god tid, gjerne minimum et halvt år i forveien. 

Fjellandskap på innlandet

Varmen kan bli en utfordring midt på sommeren i kystområdene på Gran Canaria, men hjelpen er nær: en kjøretur til den sentrale delen av øya for en fjelltur. Gran Canarias høyeste topp, Pico del Pozo de las Nieves, stiger til en høyde på 1.949 meter. Det er mange fantastiske naturskjønne ruter i området. 

Fjellet kan nås direkte med leiebil, men også med fotturer eller sykkel. Utsikten er fantastisk, og temperaturen er alltid svalere enn på kysten.