Spar opptil 80% på leiebil

Vi sammenligner 1600 selskaper for å gi deg den beste prisen på bilutleie

Leiebilguiden.no søker etter beste pris på leiebil fra 1600 forskjellige selskaper inkludert Avis, Hertz, Alamo, National, Europcar, Sixt, Thrifty, Budget og Advantage. Sammen med spesialforhandlede avtaler garanterer dette lave priser på bilutleie. Det forekommer aldri noen skjulte avgifter eller kostnader når du bestiller leiebil gjennom oss.

  • tick-2 Oppnå bedre pris ved sammenligning
  • tick-2 Inkluderer forsikringer og skatt
  • tick-2 Ubegrenset kjørelengde på de fleste steder
  • tick-2 Kundeservice 24 timer i døgnet
  • tick-2 Ingen kredittkortgebyrer
  • tick-2 Ingen skjulte avgifter

Leiebil Hamar

Hamar er et perfekt sted for alle som ønsker en aktiv ferie, med et bredt spekter av aktiviteter og attraksjoner. Hamar ligger ved Mjøsa, Norges største innsjø. Her kan du seile med Skibladner, verdens eldste hjuldamper som fortsatt er i drift, og nyte den vakre naturen rundt innsjøen.

Med aktiv ferie bør du også ha en leiebil. Du kan ta ut leiebil i Hamar sentrum hos ulike leiebilfirmaer, eller ta ut en bil direkte på Gardermoen før du kjører en time nordover for å komme til Hamar og kan sjekke inn på en av de mange hotellene i byen. 

På Domkirkeodden i Hamar ligger Hedmark Museum, som er et av Norges største middelalderske museer. Museet gir et innblikk om tiden fra vikingene til i dag. Her er også landets største museumshage med over 400 forskjellige planter.

Vikingskipet er en moderne flerbrukshall med spennende arkitektur. Her arrangeres mange store messer og kulturarrangementer hvert år. Anlegget ble bygget for OL på Lillehammer i 1994, og er en av verdens største skøytebaner.

Vi anbefaler deg å booke leiebil tidlig for å være sikker på at du får best pris på din bil. Å leie bil er i utgangspunktet relativt dyrt i Norge, men om du er tidlig ute og benytter vår sammenligningstjeneste her på leiebilnord.no har du de beste forutsetninger for å spare en god del penger. 

Start reisen din i Hamar med en leiebil fra leiebilnord.no

Kjøring i og rundt Hamar

Hamar er den største byen i Innlandet fylke med cirka 32 000 innbyggere. Europavei 6 knytter Midt-Norge og Østlandet sammen ettersom veien passerer byen fra Oslo og fortsetter nordover mot Trondheim. Oslo lufthavn ligger bare en times kjøretur fra Hamar sentrum, og det er motorvei hele veien frem. 

Fra Hamar til hovedstaden Oslo er det litt lengre, 126 kilometer for å være nøyaktig. Med leiebil kommer du deg til hjertet av Oslo på cirka 1,5 time og her finner du en rekke turistattraksjoner som er verdt å få med seg om du aldri har besøkt Oslo før. Stopp gjerne innom Eidsvold Verk og Eidsvollsbygningen på vei sørover. 

Om du heller ønsker å ta turen nordover, vil du kunne dra til OL-byen Lillehammer på under en time, eller fortsette videre mot Dovrefjell og Oppdal. På vei mot Lillehammer vil du få en avkjøring til Riksvei 4, som tar deg til Gjøvik. Denne byen ligger cirka 5 mil vest for Hamar. 

Veinettet på Innlandet er godt utbygd, og på E6 vil du kunne holde god fart hele veien, fartsgrensene ligger i snitt på 80-90 km/t utenfor tettbebygde strøk. Vær obs på at det kan dukke opp litt dyr som krysser veien, spesielt elg. Spesielt utsatte områder er godt skiltet, og tilpass farten deretter.

Opplevelser og attraksjoner på Hamar og omegn

Blant fjell og daler omslynget av Norges lengste elv Glomma, samt to av landets to største innsjøer Mjøsa og Femunden vil du fort finne deg til rette på Innlandet og på Hamar. I byen, som var en av vertsbyene under OL på Lillehammer i 1994, vil du finne noe for enhver smak, inkludert et rikelig utvalg av restauranter og spisesteder. 

Kulturbegivenheter

Hamar har en rekke museer som kan by på både historie og opplevelser. Hedmarksmuseet er kanskje det mest kjente, og har blitt kåret til et av verdens vakreste museer. Her vil du kunne ta del i en rekke spennende omvisninger, og lære om Innlandet sin histore helt tilbake til vikingtiden. 

Norsk jernbanemuseum og Norsk skogsmuseum er også verdt et besøk, hvor du kan se historiske samlinger av vogner og lokomotiver eller lære om Norges dyreliv og jaktkultur hos sistnevnte. Jernbanemuseet ligger bare noen minutters kjøretur fra Hamar sentrum, mens skogsmuseet ligger i Elverum, cirka en time kjøring fra Hamar. 

Med leiebil kan du også kjøre til Norges Olympiske Museum på Lillehammer. Dette er spesielt tilrettelagt for den sportsinteresserte, og her vil du lære mye om vinter-OL i 1994 men også fokus på OL i Oslo i 1952 og norske idrettshelter opp gjennom årene. 

Aktiviteter for små og store

Mjøsa er Norges største innsjø, og her er det mange aktivitetsmuligheter. Her kan du bade, fiske, padle kajakk, dra på RIB-safari eller ta en båttur med Skibladner. Hjuldamperen har gått i rute siden 1856 og er således verdens eldste i denne type båt som fortsatt er i trafikk. 

Koigen er et strandområde som ligger nær sentrum av Hamar hvor du kan nyte sole og bade dagen lang. Det er også muligheter for å padle i området eller dra på en sykkeltur i flotte naturomgivelser.

Ønsker du mer fart og spenning anbefaler vi en tur til Olympiaparken i Lillehammer for å teste ut bob- eller akebanen som er åpen for publikum. Dette er definitivt en aktivitet for dem som elsker adrenalinrush! 

På vinterstid er det naturligvis et eldorado for dem som liker langrenn, alpint eller skøyter, med både Hafjell og Vikingskipet i området. På Hafjell kan du velge mellom et enormt løypenett for langrenn eller de olympiske alpinbakkene som har både familebakker og svarte løyper tilgjengelig. 

Fra Hamar til Hafjell er det 85 kilometer med leiebil, så det går helt fint med dagsturer for både ski og andre aktiviteter. I tillegg er Sjusjøen tilgjengelig i området, som regnes som en av Europas beste langrennsdestinasjoner. Her kan du boltre deg i mer enn 300 kilometer med oppkjørte løyper for både klassisk og skøytestil. 

 

Liker du å være ute, kan du fiske, padle kajakk, sykle og spille golf. Ta en båttur med Skibladner og føl «den langsomme reises kunst». Skibladner har gått i rute på Mjøsa siden 1856 og er verdens eldste hjuldamper i denne type trafikk. I tolv knops fart kan du stresse ned og beundre de vakre omgivelsene.

Vikingskipet er en av verdens største skøytehaller som ble bygget og brukt under OL på Lillehammer i 1994. Vikingskipet er i dag en moderne flerbrukshall og i tillegg til skøyteaktiviteter, finner du også her ulike kulturarrangementer som bl.a. konserter, utstillinger og datatreffet The Gathering, som samler over 5000 dataentusiaster hver påske.