Spar opptil 80% på leiebil

Vi sammenligner 1600 selskaper for å gi deg den beste prisen på bilutleie

Leiebilguiden.no søker etter beste pris på leiebil fra 1600 forskjellige selskaper inkludert Avis, Hertz, Alamo, National, Europcar, Sixt, Thrifty, Budget og Advantage. Sammen med spesialforhandlede avtaler garanterer dette lave priser på bilutleie. Det forekommer aldri noen skjulte avgifter eller kostnader når du bestiller leiebil gjennom oss.

  • tick-2 Oppnå bedre pris ved sammenligning
  • tick-2 Inkluderer forsikringer og skatt
  • tick-2 Ubegrenset kjørelengde på de fleste steder
  • tick-2 Kundeservice 24 timer i døgnet
  • tick-2 Ingen kredittkortgebyrer
  • tick-2 Ingen skjulte avgifter

Leiebil Harstad

Kystbyen Harstad ligger i Troms og Finnmark fylke i Nord-Norge med 25 000 innbyggere (2020). Byen ligger på den største øya i Norge – Hinnøya – og er forbundet med fastlandet via Tjeldsundbrua.

Den beste måten å besøke Harstad er med leiebil som du kan ta ut ved Harstad/Narvik Lufthavn. Her kan du velge mellom 5 ulike leiebilselskaper (Avis, Hertx, Sixt, Europcar og Budget), og her hos leiebilnord.no kan du sammenligne priser hos alle disse selskapene. 

Harstad har et rikt kulturliv og er også et sentralt knutepunkt både langs vei og til sjøs. Hurtigruta, verdens vakreste sjøreise som går mellom Bergen og Kirkenes, har daglige avganger både i nord- og sørgående rute.

Hos leiebilnord.no kan du sikre deg best mulig pris på leiebil, uavhengig av hva slags bil du har behov for. Vi er opptatt av å tilby best mulig service, og hjelper deg gjerne med å finne leiebilen som passer deg best. Benytt deg av søkefunksjonen og få øyeblikkelig tilbud fra alle leiebilselskapene som er tilgjengelig i Harstad, enten på flyplassen eller i sentrum. 

Start reisen din i Harstad med en leiebil fra leiebilnord.no

Kjøring i og utenfor Harstad

Harstad ligger helt sør i Troms og Finnmark fylke, og gir deg således mange muligheter da du både kan besøke Lofoten og Vesterålen som ligger helt nord i Nordland – eller fortsette nordover mot Senja eller Tromsø. 

Om du ønsker å fly til Harstad, så er nærmeste flyplass Harstad/Narvik flyplass på Evenes. Flyplassen ligger cirka 40 minutter kjøretur fra Harstad sentrum via E10 og riksvei 83. Leiebil kan tas ut direkte på flyplassen, og det er svært enkelt å finne frem til Harstad by. 

I nord er det begrenset med offentlig transport, og vi anbefaler deg å ha leiebil under hele oppholdet. Det er svært mange steder å besøke med Harstad som utgangspunkt. Du kan komme deg helt til Lofoten på en dagstur med bil, da kjører du sørvestover via E83 og E10. Se lengre ned i artikkelen for tips til din Lofoten-tur. 

Om du heller vil nordover, kan du følge E6 opp mot Bardufoss og Tromsø, eller utforske E10 og E6 retning Fauskevåg og Narvik. Narvik ligger nord for Harstad, til tross for at byen ligger i Nordland fylke. Er du glad i natur og toppturer, bør du ta turen innom Lyngsalpene på din vei nordover mot Tromsø. 

 

Opplevelser og attraksjoner i Harstad og omegn

Om du er på jakt etter opplevelser på ditt besøk i Harstad, er det først og fremst natur i det vakre nordnorske kystlandskapet du bør oppsøke. Byen ligger også nord for polarsirkelen, og når det er klarvær kan du oppleve en søvnløs natt om sommeren med midnattssol og nordlys om vinteren.

På Trondenes-halvøya finner du verdens nordligste middelalderske steinkirke (fra ca. 1250), Adolf-kanonen, som er en av de største landbaserte våpnene fra andre verdenskrig, vikingsteder og Trondenes historiske senter. Sistnevnte presenterer Harstadregionens historie, fra tidlig steinalder og frem til i dag.

Aktiviteter i nærområdet

Det er et bredt spekter av gøyale familieaktiviteter i Harstad og omegn. Ved Harstad Villmarkssenter kan du lære mer om den samiske kulturen i en ekte lavvo. Her kan du spise tradisjonell samisk mat mens du hører på en joik fra samene. Du vil også få muligheten til å kaste lasso eller treffe blink med øks. 

Om du er glad i det våte element, kan du bade i Grottabadet, et badeland som ligger inne i fjellet i Harstad sentrum. Fra havnen i Harstad gjennomføres det daglige RIB-turer som gir deg nærkontakt med havet og det marine dyrelivet. Hvalsafari arrangeres også, hvor du kan se hval på nært hold, sammen med ørn, sel og andre dyrearter. 

I sentrum finner du flere restauranter og spisesteder med både gode priser og variert meny. Restaurantene har et spesielt fokus på lokale råvarer, her vil du finne alt fra norsk husmannskost til spennende retter inspirert fra hele verdens matfat.

Kulturliv

Om du er glad i kunst og kultur, vil du finne mye interessant i Harstad. Galleri Nord-Norge vil du finne i sentrum av Harstad, hvor du kan nyte et bredt spekter av utstillinger fra lokale, nasjonale og internasjonale kunstnere. 

Harstad arrangere hver år Festspillene i Nord-Norge. Dette er en meget populær festival med scenekunst, litteratur og billedkunst med ulike musikalske sjangere.

Besøk også Trondenes Historiske Senter når du er i Harstad. Dette er et historisk senter med utstillinger som tar deg tilbake i historie fra yngre steinalder og fram til i dag, med hovedvekt på middelalder og vikingtid. Rundt museet kan du vandre på eldgamle stier forbi gravhauger og 2000 år gamle gårdshaugen, og se spor etter fangeleirer fra 2. verdenskrig. 

Lyngsalpene

Lyngen, også kalt Lyngenfjorden eller Lyngsfjorden, er rundt 85 kilometer lang og er omgitt av de mektige toppene i Lyngsalpene. Fantastisk natur og idyllisk speilblankt, dypblått fjordvann er ispedd brusende fosser og en grønn kyst. Andre steder viser den seg fra en mer dramatisk side, med bratte fjellvegger, dype kløfter og isbreer som strekker seg ned i fjorden.

Lyngsalpene er viden kjent som toppturdestinasjon. Her kan du kjøre i nysnø nedover fjellsidene, som strekker seg helt ned til fjorden. Skisesongen varer nesten året rundt, som hver vil gi deg ulike topptur opplevelser. I mars og april er det som oftest masse snø og tilstrekkelig med dagslys. Dette regnes dermed som den beste tiden for toppturer i Lyngsalpene.

Lofoten

Lofoten er et av de mest spektakulære stedene i hele Skandinavia: sylskarpe fjell som stiger direkte fra havet, sel og sverdfisk som svømmer i de smale fjordene, og iskalde tidevann som skyller inn på lange sandstrender. Luften lukter av sjø og torsk som henger på endeløse tørkestativ.

Lofoten er på sitt beste med en leiebil. Den nye veiutbyggingen Lofast sørger for at du kan kjøre hele veien uten å være avhengig av ferge. Det er ingen bompenger langs veien, og det er en rekke campoingsplasser som tilbyr rimelig overnatting. Fra Harstad til Lofoten er det bare 15 mil, det er med andre ord fullt mulig med en dagstur fra Harstad.