Spar opptil 80% på leiebil

Vi sammenligner 1600 selskaper for å gi deg den beste prisen på bilutleie

Leiebilguiden.no søker etter beste pris på leiebil fra 1600 forskjellige selskaper inkludert Avis, Hertz, Alamo, National, Europcar, Sixt, Thrifty, Budget og Advantage. Sammen med spesialforhandlede avtaler garanterer dette lave priser på bilutleie. Det forekommer aldri noen skjulte avgifter eller kostnader når du bestiller leiebil gjennom oss.

  • tick-2 Oppnå bedre pris ved sammenligning
  • tick-2 Inkluderer forsikringer og skatt
  • tick-2 Ubegrenset kjørelengde på de fleste steder
  • tick-2 Kundeservice 24 timer i døgnet
  • tick-2 Ingen kredittkortgebyrer
  • tick-2 Ingen skjulte avgifter

Bilutleie i Haugesund

Hvis du noen gang har tenkt å besøke Stavanger eller Bergen (eller begge deler), er sjansen stor for at du vil snuble over byen Haugesund. Haugesund ligger mer eller mindre halvveis mellom Stavanger og Bergen på vestkysten av Norge, og er et sted mange kjører forbi, men ikke alltid velger å stoppe innom.

Med tilgang til leiebil bør du absolutt vurdere å besøke Haugesund og omegn, regionen har mye mer å tilby enn det man tror! . Enten det er fantastiske turstier som Himakånå og Boknafjellet, pittoreske kystbyer og sandstrender på øya Karmøy, eller mye, mye vikinghistorie – Haugesund har mye å tilby om du vil være der en eller flere dager!

Haugesund er historisk sett en viktig sildefiskehavn, men har byttet fokus til petroleumsindustrien de senere tiår. Haugesund er en attraktiv, livlig by, hvor mesteparten dreier seg om havnesiden av byen. Det er flere gode barer og restauranter nede ved vannkanten, og den nydelige øya Karmøy er bare en kort kjøretur unna med leiebilen.

Book din neste bil i Haugesund her på leiebilnord.no, og sørg for å booke tidlig for å få best pris på din bil. Å leie bil er dyrt i Norge, men om du er tidlig ute og benytter sammenligningstjenesten her på websiden har du de beste forutsetninger for å spare en god del penger og få den leiebilen som imøtekommer dine behov. 

Start reisen din i Haugesund med en leiebil fra leiebilnord.no

Kjøring i og rundt Haugesund

Haugesund har gode veiforbindelser uavhengig av hvilken retning du ønsker deg – nord, sør og øst. Mot nord kan du kjøre RV 47 nordover til E39 og mot Bergen, som ligger cirka 14 mil nord for Haugesund med fergeovergangen Halhjem-Sandvikvåg. Østover kan du ta E134 som leder deg mot Telemark og Drammen via Haukelifjellet. 

Haugesund Lufthavn ligger på vestsiden av øya Karmøy, 12 kilometer fra Haugesund sentrum via E134. Her kan du enkelt ta ut leiebil som du kan bruke under hele oppholdet på Haugalandet. Bruk bilen til å oppleve noen at de største turistattraksjonene på Vestlandet. 

Oljebyen Stavanger ligger bare 8 mil sør for Haugesund inkludert bilfergen Mortavika-Arsvågen, og her vil du finne en rekke turistattraksjoner og aktiviteter for store og små. Du kan også fortsette videre til Kristiansand og Sørlandet, et yndet mål om sommeren. Fra Haugesund til Kristiansand er det cirka 31 mil. 

Opplevelser og attraksjoner i Haugesund og omegn

Den lille byen Haugesund byr på et bredt spekter av naturlig skjønnhet, alt fra en enorm og vill kystlinje til snødekte fjell med fossefall som strømmer inn i fjordene. Det er kjent som vikingenes hjemland, da området pleide å ha det kongelige setet til gamle vikingkonger. 

I dag er det et førsteklasses reisemål som inneholder alt Norge har å tilby: fjorder, fossefall, fjell, kyst og en bykultur full av fascinerende historie. 

Haraldshaugen

Om det er én ting du må se i Haugesund, må det være Haraldshaugen. Dette monumentet har sin opprinnelse fra vikingenes tid da Harald Hårfagre (den første offisielle kongen av Norge som vant slaget ved Hafrsfjord) angivelig ble gravlagt på bakketoppen der Haraldshaugen-monumentet står i dag. Monumentet ble reist på 1000-årsjubileet for slaget ved Hafrsfjord i 1872 og har ikke endret seg siden!

Den 17 meter høye obelisken er omgitt av 29 steiner som representerer alle historiske regioner i Norge, og fra toppen av monumentet har du ganske imponerende utsikt over Haugesund og kysten ovenfra.

The Rising Tide

Når du først besøker Haraldshaugen, bør du også få med deg skulpturutstillingen “The Rising Tide” av den britiske undervannsartisten Jason deCaires Taylor. Utstillingen ble først vist i Themsen i London før den flyttet til Kvalsvik i Haugesund, og ligger rett nedenfor veien til Haraldshaugen. Her kan du nå beundre 4 hester og ryttere, som symboliserer den nåværende klimakrisen.

Rett opp bakken fra skulpturene ligger Kvala batteri, som er gamle bunkere fra andre verdenskrig som ble bygget i de frodige åsene rett ved havet. Bunkerne i seg selv er så uhyggelige og imponerende på samme tid, og utsikten over kystlinjen der oppe er bare fantastisk!

Dagstur til Karmøy

Karmøy er en av de lokale perlene i Norge som ikke alle nordmenn vet om, langt mindre har besøkt. Øya er et ganske populært ferieområde for byboere i Haugesund og Stavanger, og tiltrekker seg også tyske turister som ønsker en fiskeferie i Norge.

Karmøy et mye mer avslappet og fredelig reisemål sammenlignet med nærliggende Stavanger eller til og med Bergen – spesielt om sommeren! Øya har fantastiske strender, utsiktspunkter og turstier å tilby der du ikkecmøter hundrevis av andre turgåere som du ville gjort på stien til Preikestolen.

Kort fortalt er Karmøy det perfekte reisemålet for de som ønsker å utforske Norge utenfor allfarvei eller de som ønsker å kombinere en bytur i Norge med en hytteferie i fantastiske omgivelser.

Leiebil er for øvrig et absolutt must når du besøker Karmøy! Selv om det er fullt mulig å komme seg fra Stavanger til Haugesund og til og med Bergen med offentlig transport, vil det ta alt for lang tid å vente på buss til Karmøy, med 1 avgang i timen. Det tar eksempelvis 1 time og 15 minutter å komme seg fra Haugesund til Skudeneshavn med buss (vs. 45 minutter med bil).

Ta båt ut til Utsira

Om du ønsker å sette fra deg leiebilen en dag, kan vi anbefale en tur ut til Utsira – som kun kan besøkes ved bruk av båt! Utsira er en liten øy, ca. 18 kilometer fra Haugesund. Med sine 200 innbyggere er det den minste kommunen i hele Norge, ettersom Utsira har sin egen ordfører.

En av de første turene du bør gjøre på Utsira, er å gå opp til fyrtårnet på øya.Fyret (Norges høyeste fyrtårn) ligger mer eller mindre midt på øya, noe som gjør det til en fin og enkel tur på hovedveiene opp til fyret med kafé og kunstgalleri.

En annen tur du bør vurdere Vikingløypa som fører deg over steiner og myrmark forbi flere fantastiske bukter til rester av jernalderboplasser. I tillegg anbefaler vi Trollstien som går fra nord til øst, og fører deg til vindmøllene på øya.