Spar opptil 80% på leiebil

Vi sammenligner 1600 selskaper for å gi deg den beste prisen på bilutleie

Leiebilguiden.no søker etter beste pris på leiebil fra 1600 forskjellige selskaper inkludert Avis, Hertz, Alamo, National, Europcar, Sixt, Thrifty, Budget og Advantage. Sammen med spesialforhandlede avtaler garanterer dette lave priser på bilutleie. Det forekommer aldri noen skjulte avgifter eller kostnader når du bestiller leiebil gjennom oss.

  • tick-2 Oppnå bedre pris ved sammenligning
  • tick-2 Inkluderer forsikringer og skatt
  • tick-2 Ubegrenset kjørelengde på de fleste steder
  • tick-2 Kundeservice 24 timer i døgnet
  • tick-2 Ingen kredittkortgebyrer
  • tick-2 Ingen skjulte avgifter

Leiebil Island

Om du planlegger en tur til Island, bør du absolutt vurdere å leie en bil for å komme deg rundt og oppleve hele øya. Island er så mye mer enn den Blå Lagune og Reykjavik, og en leiebil vil ta deg med ut på landsbygda og gi deg det aller beste av landet. 

Å leie en bil er imidlertid ganske dyrt, spesielt om sommeren, og kan fort bli den største utgiftsposten på turen til Island. Tommelfingerregelen er at jo tidligere du leier en bil, jo billigere er prisen. 

Leiebilnord tilbyr en sammenligningstjeneste der du kan finne best mulig pris på alle de største leiebilfirmaene i verden. Vi samarbeider med Avis, Eurocar, Hertz, Alamo, Budget, National og Sixt, som garanterer deg best pris på din leiebil. Ved å bruke våre tjenester her på leiebilnord.no er du sikret en rimelig pris på din neste leiebil på Island. 

Start reisen din med en leiebil fra leiebilnord.no

Kjøring på Island

Hvis du planlegger å benytte leiebil på hele oppholdet ditt på Island, anbefaler vi at du henter ut bilen allerede på Keflavik lufthavn. Dette koster kanskje en hundrelapp eller to mer, men dette sparer du inn ettersom du slipper utgifter til buss eller taxi inn til byen. Det er mange bilutleiefirmaer tilgjengelig, slik at du kan velge det rimeligste tilbudet. 

Husk at leiebiler ikke kan kjøres på fjell- og innlandsveier på Island. Dette er veier merket med F eller på Kjölur (vei nummer 35). Leier du en SUV vil denne være godkjent på F-veier, men har ikke lov å krysse noen elver. Før du begynner å kjøre rundt på øya, er det lurt å undersøke hvilke bilveier du kan kjøre på og hvilke som ikke er tilgjengelige for leiebil.

Øyas hovedvei, nummer 1, går rundt hele øya med unntak av Vestfjordene og Snæfjellnes. Lengden rundt øya er cirka 130 mil, med gjennomgående god standard og asfaltert hele veien. Du kan komme deg rundt hele øya selv med en mindre leiebil. Maksimal hastighet er 90 km/t, mens gjennom tettsteder er fartsgrensen 50 km/t. 

Tosifrede veier er generelt i bedre stand enn tresifrede veier. Bokstaven F for veinummeret betyr at det er krav til firehjulsdrevet kjøretøy, ettersom veien da er humpete eller krever kryssing av elver. Du har ikke lov å krysse elver med leiebil. Spør gjerne utleiefirmaet om deres policy og regler før du signerer kontrakten. 

En litt morsom detalj er at hvert område på Island har sin egen nummerserie på veiene. I vest starter veinummeret på 6, mens i øst klokken 9 og så videre. Noen av veiene, spesielt i innlandet, er bare åpne om sommeren (juni, juli og august) grunnet det harde klimaet på øya. Hovedveiene (som går rundt hele øya, tettsteder og byer) er åpne året rundt. 

Opplevelser og attraksjoner på Island

Når du reiser til Island, kommer du ikke utenom en tur til Reykjavik. Dette er en koselig, livlig og behagelig liten by, men det mest autentiske og vakreste på Island starter der byen slutter. Vårt beste tips er derfor å kombinere en bytur og tur ut på landsbygda, for å kjenne både på “storby”-følelsen og det beste av islands natur.

Reykjavik – Den blå lagune, moderne arkitektur og koselige gater

Den blå lagune (The Blue Lagoon) er Islands mest kjente attraksjon – og landets dyreste spa. Det er en luksus du bør unne deg en gang i livet, og med leiebil er det en rask kjøretur gjennom det pittoreske fiskeværet Grindavik. Husk å bestille billetter på forhånd, ettersom den blå lagune er det mest populære turistmålet på Island. 

Etter en dag på spa, kan dere spasere rundt i hovedgatene (Laugavegur, Bankastræti, Austurstræti & Skólavörðustígur) i Reykjavik og nyte atmosfæren i denne kompakte hovedstaden. Gå gjerne innom konserthuset Harpa for å beundre moderne arkitektur på veien. Harpa skaper en skrap kontrast til de smale gatene og gamle eneboligene i sentrum.

Den nordligste hovedstaden i verden, oppkalt etter eldgamle vikingguder, vil overraske de fleste med sin atmosfære og blanding av eldre og nye arkitektur. Nyt en fantastisk ferie blandet med varme bad, gode restauranter og hippe designerbutikker. 

Islands gylne sirkel – fossefall og varme kilder

Den gylne sirkel er den mest populære sightseeingturen som tilbys på øya, og med egen leiebil kan du både kjøre denne ruten samt ta noen avstikkere på veien. Kombiner turen med å se de obligatoriske geysirene og varmekildene på veien, og deretter kjører til mindre befolkede plasser sør på øya eller til Reykjanes. 

På sørkysten vil du kjøre gjennom nydelig landskap med fossefall, isbreer og små landsbyer. Ta vei 1 sørover til Vík. Stopp ved de fantastiske fossene Seljalandsfoss og Skógarfoss og kjør deretter til Vík, den sørligste landsbyen på Island. 

Viks praktfulle svarte sandstrand og lavastolper som stiger opp fra sjøen, er mektige å se på. På vestsiden av Vík er det verdt å besøke Reynisfjara, med praktfulle fjellformasjoner, brusende hav og svart lang sandstrand. Dette er en fantastisk naturopplevelse som du sent vil glemme.

La leiebilen stå – Esja, hvalsafari og isbre

Når du er på Island så skal du ikke sitte i en leiebil hele tiden, du må komme deg utendørs! Islandsk natur må oppleves, og hva med å ta en dagstur på toppen av Esja? Esja er en vulkansk fjellkjede drøye 10 km nordøst for Reykjavik. Ruten er godt merket, og en av lokalbefolkningens mest populære utendørsløyper. 

Island har en rekke isbreer, og det arrangeres daglige isbre-turer med dyktige guider. Vatnajökull er Europas største isbre, og turene starter på den sørlige kanten av isbreen – en 5 timers kjøretur med leiebil fra Reykjavik. 

De korteste bre-turene varer et par timer og passer for alle. Lengre turer krever god fysikk og form. Utstyr, dvs. ishakker og ispigger festet på skoene, er inkludert i prisen på slike turer.

Om du er glad i sjøen, anbefaler vi en hvalsafari som går ut fra den gamle havnen i Reykjavik. I løpet av noen timer på sjøen vil du kunne se hvaler, delfiner og kanskje noe søte lundefugler. Turen inkluderer et besøk på hvalmuseet i Reykjavik.