Spar opptil 80% på leiebil

Vi sammenligner 1600 selskaper for å gi deg den beste prisen på bilutleie

Leiebilguiden.no søker etter beste pris på leiebil fra 1600 forskjellige selskaper inkludert Avis, Hertz, Alamo, National, Europcar, Sixt, Thrifty, Budget og Advantage. Sammen med spesialforhandlede avtaler garanterer dette lave priser på bilutleie. Det forekommer aldri noen skjulte avgifter eller kostnader når du bestiller leiebil gjennom oss.

  • tick-2 Oppnå bedre pris ved sammenligning
  • tick-2 Inkluderer forsikringer og skatt
  • tick-2 Ubegrenset kjørelengde på de fleste steder
  • tick-2 Kundeservice 24 timer i døgnet
  • tick-2 Ingen kredittkortgebyrer
  • tick-2 Ingen skjulte avgifter

Leiebil Kreta

Kreta er den største øya i Hellas og en meget populær favoritt blant ferierende nordmenn.

I tillegg til de fantastiske strendene, forsyner Kreta også turistene med deilig mat og flotte kulturelle opplevelser.

Kreta er et av de mest populære reisemålene i hele Middelhavet. Fine strender, stabilt klima og interessante kulturelle steder lokker mange til øya. Men det er så mye mer å finne på – fra badeland til snødekte fjell og idylliske olivenlunder. Kreta er med sine drøye 250 lange kilometer og 60 brede kilometer den femte største øya i Middelhavet. 

Turisme har vært et av øyas levebrød i hundre år, og i dag brødfør den en betydelig del av befolkningen. Blant nordmenn er de mest populære feriedestinasjonene på øya Chania, Rethymnon og Platanias. 

Kreta er fremfor alt kjent for sine strender. Øya grenser til et mylder av store og små fine sandstrender, noen overfylt med turister og noen gjemt i sine egne små viker som du bare finner om du leter godt. 

Kreta er et enkelt og trygt reisemål, og egner seg veldig godt for førstegangsreisende. Du kan ta ut leiebil på flyplassen, og kjøre direkte til hotellet dere skal bo på. Veinettet er godt utbygd, så det er både enkelt og trygt å kjøre rundt på øya. 

Benytt deg av sammenligningstjenesten her inne på leiebilnord.no for å

finne best mulig pris på leiebil på Kreta. Vårt samarbeid med Avis, Eurocar, Hertz, Alamo, Budget, National og Sixt garanterer deg best pris på din neste leiebil.

Start ferien din på Kreta med en leiebil fra leiebilnord.no

Kjøring på Kreta

På Kreta kan du enkelt komme deg rundt på hele øya med leiebil. Det er også busser som kjører regelmessig mellom de største sentrene på øya, men når du er på ferie ønsker du ikke å måtte planlegge dagene etter en rutetabell. Leiebilselskaper vil du finne i alle større byer på øyer, og ikke minst kan du hente og levere leiebilen på flyplassen. 

Leiebilprisene i Hellas er ganske rimelige, og det er stort utvalg på biltyper. Den enkleste måten er å bestille en leiebil før turen og hente den umiddelbart ved ankomst direkte på flyplassen. Det er sesongmessige variasjoner i priser og selvfølgelig forskjeller ved valg av bilstørrelse, men du kan vanligvis få en vanlig bil for rundt 1000 kroner i uken.

På de smale veiene på Kreta er en liten bil mer praktisk enn en stor, bare sørg for at du har plass til bagasje og familie. Det anbefales å alltid ta før- og etterbilder av leiebilen, da de kan brukes til å bevise i hvilken tilstand du mottok bilen og i hvilken tilstand du returnerte den. Det er ikke uvanlig at turister blir belastet for bulker de ikke engang forårsaket. 

I utgangspunktet er de greske trafikkreglene veldig like som i Norge. Imidlertid er det en stor forskjell i tolkningen av reglene og mentaliteten til å følge dem. Du bør alltid være årvåken og nesten forvente at lokale bilister kan opptre veldig uventet. 

Hvis du blir part i en mindre ulykke, må du alltid kontakte politiet. Bare på denne måten kan situasjonen dokumenteres i henhold til forsikrings- og bilutleievilkårene. De generelle fartsgrensene på Kreta er 100 km/t (motorvei), 80 km/t (utenfor tettbebygde strøk) og 50 km/t (i byer og tettsteder). Promillegrensen er på 0,5.

Opplevelser og attraksjoner på Kreta

Kreta har et typisk middelhavsklima. Det er ingen store regionale variasjoner, men det er litt kjøligere i de nordlige delene av øya enn sør på øya. Turistsesongen, som begynner i april, varer omtrent syv måneder. I sommermånedene stiger temperaturene godt over 30 grader. 

Strandliv og kultur

På Kreta kan du tilbringe en variert strandferie på de lange sandstrendene i nord og de små vikene i sør. Nesten hver landsby og by har sin egen kyststripe. Populære og anbefalte strender på Kreta:

Er du interessert i kultur og historie bør du besøke det ødelagte palassområdet i Knossos nær Heraklion. Den gamle byen Rethymnon er en stor attraksjon i seg selv, da området er hjemmet til en av de største venetianske festningene i Middelhavet. 

Solrike Chania med sine nærliggende landsbyer

Når vi snakker om Chania som en destinasjon på Kreta, betyr det ikke bare byen Chania, men like godt hele omgivelsene rundt med sine mange feriebyer. Med en befolkning på rundt 100.000 er byen den nest største på øya rett etter hovedstaden, Heraklion.

I hjertet av Chania finner man den venetianske havnen, som også er sentrum for utelivet med sine restauranter og barer. Tilbring et minneverdig øyeblikk i den koselige tavernaen, nipp til lokal vin og nyt en godt måltid med baklava til dessert. 

I byen Chania finner du også små butikker og blant annet en interessant markedshall hvor du for eksempel kan kjøpe olivenolje å ta med hjem. Andre populære varer er vesker, sko og andre lærvarer, lokale viner, sølv, keramikk og urter.

Vandring i fjell og daler

De første månedene av turistsesongen, april og mai, er en populær måned for fjellvandring . På den tiden er været ennå ikke undertrykkende varmt, og naturen blomstrer vakkert. I de høyeste toppene i Lefka Ori, som stiger midt på øya, kan du komme opp i høyder på over 2000 meter. 

Det er mange interessante turstier i både fjellet og de nedre kystområdene. Landskapet spenner fra snødekte fjell, forrevne juv, milde olivenlunder og et blått glitrende hav. Du kan velge ruter som bare tar noen timer, men også guidede turer med overnatting underveis.