Spar opptil 80% på leiebil

Vi sammenligner 1600 selskaper for å gi deg den beste prisen på bilutleie

Leiebilguiden.no søker etter beste pris på leiebil fra 1600 forskjellige selskaper inkludert Avis, Hertz, Alamo, National, Europcar, Sixt, Thrifty, Budget og Advantage. Sammen med spesialforhandlede avtaler garanterer dette lave priser på bilutleie. Det forekommer aldri noen skjulte avgifter eller kostnader når du bestiller leiebil gjennom oss.

  • tick-2 Oppnå bedre pris ved sammenligning
  • tick-2 Inkluderer forsikringer og skatt
  • tick-2 Ubegrenset kjørelengde på de fleste steder
  • tick-2 Kundeservice 24 timer i døgnet
  • tick-2 Ingen kredittkortgebyrer
  • tick-2 Ingen skjulte avgifter

Bilutleie i Kristiansand

Kristiansand er den største byen på Sørlandet og absolutt verdt et besøk. Spesielt om sommeren er Kristiansand og Sørlandet et svært populært feriemål, med skjærgårdsidyll, pent vær og et yrende liv. 

Med sin vakre kyst og skjærgård er Kristiansand et perfekt reisemål for alle som er på jakt etter en aktiv ferie nær eller på sjøen. Byen er i seg selv et flott reisemål, men med leiebil kan du også besøke noen av Norges beste turistmål som er samlet på Sørlandet. 

Bilutleie er tilgjengelig både i Kristiansand sentrum og på Kristiansand lufthavn, Kjevik, som ligger bare 15 kilometer fra sentrum. Avhengig av trafikk tar det cirka 20-25 minutter å kjøre fra flyplassen og inn til byen, du følger bare riksvei 41 og E18 sørvestover. 

Bruk gjerne vår sammenligningstjeneste her på leiebilnord.no for å finne best pris på din neste leiebil. Sett inn datoer for når du ønsker leiebil i Kristiansand, og Hertz, Avis, Sixt, Europcar, Alamo, Budget og National vil automatisk sende deg et pristilbud slik at du kan sammenligne disse opp mot hverandre. Dette vil sikre deg best pris på din leiebil. 

Start reisen din i Kristiansand og Sørlandet med en leiebil fra leiebilnord.no

Kjøring på Sørlandet

Kristiansand ligger “midt” mellom Oslo og Stavanger, E18 er hovedveien mot Oslo og kjører du vestover mot Stavanger, Bergen og Molde følger du E39. Om du ønsker å kjøre nordover, er det Riksvei 9 som er hovedveien mot Setesdal til Haukeligrend og Europavei 134. 

Med en leiebil kan du utforske både veiene og byene som ligger tett i tett på Sørlandet. Kjører du østover på E18 vil du kunne besøke vakre Grimstad og Arendal på under en time fra Kristiansand. Veinettet er solid utbedret de senere årene, så det er motorvei hele veien med fartsgrense på 110 km/t. 

Kjører du vestover vil du komme til Mandal etter bare 40 minutter, dette er også en by som er verdt å besøke på en varm sommerdag. På veien mot Mandal kan du også ta av mot Lindesnes fyr på Riksvei 460. Dette er Norges sørligste punkt og verdt å krysse av på bucket-listen når du først besøker Sørlandet. Fortsetter du videre vestover på E39 vil du komme til Stavanger etter hvert, som ligger cirka 23 mil fra Kristiansand. 

Opplevelser og attraksjoner i Kristiansand

Kristiansand er et fantastisk reisemål for alle som ønsker en aktiv og kulturell ferie i en travel by. Byen har den største dyreparken i Norge, mange strender, kunstmuseer og en skjærgård med uante muligheter.

Dyreparken i Kristiansand

Dyreparken i Kristiansand har begeistret små og store i mer enn 50 år. Parken har utviklet seg enormt fra den spede begynnelse hvor sjimpansen Julius var det største trekkplasteret. I Dyreparken finner du nå hele 127 ulike dyrearter fra alle verdens hjørner.

I tillegg kan du boltre deg i unike univers som Kardemomme by, Hakkebakkeskogen, KuToppen og Kaptein Sabeltanns Verden. I tillegg kan du nyte en hel dag i deres egne badepark – Badelandet.

Om du ønsker flere dager i Dyreparken, tilbyr de ikke mindre en fem ulike overnattingssteder å velge mellom. Bo midt i Kaptein Sabeltanns rike – Abra Havn, i Kardemomme by, på Safaricamp, på Dyreparkens eget hotell eller på Roligheden campingplass. 

Kristiansand Dyrepark besøkes årlig av over en million mennesker, og er en av Norges største turistattraksjoner. Parken ligger bare 15 minutter med leiebil fra Kristiansand sentrum via E18, ved grensen til Lillesand. Rett ved parken ligger også Sørlandssenteret, regionens største kjøpesenter. 

Shopping på Sørlandet

Sørlandssenteret er et av Skandinavias største kjøpesentre, med over 200 butikker under samme tak og med gratis parkering for din leiebil. Som nevnt over ligger dette i umiddelbar nærhet av Dyreparken, og en tur i parken kan fint kombineres med en shoppingtur. Fra sentrum av Kristiansand tar det drøye 10 minutter å kjøre til senteret. 

Om du ønsker å shoppe i bykjernen av Kristiansand, vil du finne et stort utvalg av butikker, både kjøpesentre og lokale nærbutikker. I sentrum vil du finne over 300 butikker, hvor gågaten Markens er hovedgaten for shopping- Men besøk gjerne også Skippergata hvor du finner mer lokale nisjebutikker med gode tilbud. 

Aktiviteter på Sørlandet

Med leiebil kan du bevege deg ut av sentrumskjernen og oppleve større deler av Sørlandet. Er det varmt i været, anbefales det en tur til Hamresanden, som er en av de vakreste strendene i Norge. Er det midt i fellesferien bør du kanskje holde deg unna, da det vil være mye folk på stranden og den nærliggende campingplassen. 

Om du ønsker en spektakulær naturopplevelse bør du kjøre til Preikestolen som ligger mot Stavanger. Preikestolen ligger 604 meter over Lysefjorden, og er kanskje Norges flotteste utkikkspunkt. Her vil du få utsikt over Lysefjorden og den massive fjellkjeden rundt fjorden. Turen tar cirka 4 timer tur/retur, men sett gjerne av lengre tid om sommeren da det er mange andre som skal samme vei! 

Ønsker du et eller flere kulturelle innslag kan du ta turen til Grimstad og besøke Ibsenhuset, som er Ibsen-museet i Grimstad. Her kan du øve på tungekrøllen Ibsens ripsbærbusker og andre buskevekster eller aller helst bli kjent med Henrik Ibsen og utforske huset han bodde i mellom 1847-1850.

En rekke mat og musikkfestivaler arrangeres hvert år på Sørlandet. Kammermusikk-festen i Risør har fått internasjonal anerkjennelse og skilter med musikere i verdensklasse. Ravnedalen Live i Kristiansand, Kaperdagene i Farsund og Canal Street i Arendal er andre festivaler du må få med deg.

Om du ønsker en anderledes matopplevelse, bør du prøve å booke et bord på restauranten “Under”, like ved Lindesnes fyr. Dette er Europas første og verdens største undervannsrestaurant, som ble belønnet med egen Michellin-stjerne i 2020. Det prisbelønte arkitektkontoret Snøhetta har tegnet undervannsrestauranten, og vi anbefaler deg å booke i god tid før ditt opphold på Sørlandet.

For barn anbefales det en tur til Barnas kunstmuseum i Skippergata. Dette er et museum som utelukkende er tilrettelagt for barn fra 0-12 år og tilbyr en rekke morsomme aktiviteter. Her får barna lov å lage sine egne kunstverk, og klatre rundt for å utforske former, figurer og bevegelige kunstverk.