Spar opptil 80% på leiebil

Vi sammenligner 1600 selskaper for å gi deg den beste prisen på bilutleie

Leiebilguiden.no søker etter beste pris på leiebil fra 1600 forskjellige selskaper inkludert Avis, Hertz, Alamo, National, Europcar, Sixt, Thrifty, Budget og Advantage. Sammen med spesialforhandlede avtaler garanterer dette lave priser på bilutleie. Det forekommer aldri noen skjulte avgifter eller kostnader når du bestiller leiebil gjennom oss.

  • tick-2 Oppnå bedre pris ved sammenligning
  • tick-2 Inkluderer forsikringer og skatt
  • tick-2 Ubegrenset kjørelengde på de fleste steder
  • tick-2 Kundeservice 24 timer i døgnet
  • tick-2 Ingen kredittkortgebyrer
  • tick-2 Ingen skjulte avgifter

Leiebil Kroatia

Å kjøre rundt med leiebil er den beste måten å få mest mulig ut av vakre Kroatia. Ikke bare bli værende i de populære turistbyene Dubrovnik eller Split på ferien, det er mye å se utenfor byene. Landskapet, kysten og de praktfulle nasjonalparkene gir turisten et vell av nye landskap og minneverdige reiseopplevelser, som lettest nås ved hjelp av din egen leiebil.

Det er 1 288 kilometer motorveier i Kroatia, og den beste måten å komme seg rundt er med leiebil. Å kjøre bil på Balkan er enkelt, selv om kjørekulturen er litt annerledes enn det du er vant til hjemme i Norge.

Det er billig å leie bil i Kroatia. Prisen påvirkes av bilens størrelse, nivå og utstyr, men avhengig av leietid kan den billigste bilen leies i en uke for bare 60 euro. Ekstra utstyr og forsikring må betales separat, men vanligvis inkluderer leieprisen grunnleggende utstyr og grunnforsikring.

Leiebilnord.no gir deg de beste prisene på leiebil i Kroatia. Vår sammenligningstjeneste sørger for at de største leiebilfirmaene kjemper om å gi deg best mulig tilbud. Hos oss kan du sammenligne prisene hos Avis, Sixt, Hertz, Eurocar, Alamo, Budget og National – som sikrer deg best pris på din neste leiebil i Kroatia. 

Start reisen din med en leiebil fra leiebilnord.no

Kjøring i Kroatia

Minimumsalderen for leie av bil i Kroatia er 18 år, men førerkortet må ha vært gyldig i minst ett år. Sjåfører under 25 år kan bli belastet ekstra avgift når de leier en bil, og de fleste utleieselskaper krever også et depositum som garanti for å leie.

Veienes tilstand varierer i Kroatia, så du bør velge en bil som samsvarer med destinasjonen din. På fjellveier kan det for eksempel være behov for en firehjulsdrevet bil, spesielt om vinteren, mens det vil fungere helt fint med en mindre bil i byer og på motorveier

Selv om veinettet hovedsakelig er i god stand, kan det også oppstå smale og utfordrende fjellveier. Noen veier har tollavgift, dette gjelder primært på de større motorveiene. Bompenger betales enten med kontanter eller kort, som skjer umiddelbart ved ankomst til respektive vei.

Hvis du planlegger å kombinere besøk til nabolandene med bilturen din, må du finne ut før turen om det er ekstra kostnader for å krysse grensen, for eksempel på grunn av forsikring. Den beste måten å finne ut om leiespesifikke regler er å kontakte utleieselskapet direkte.

Å kjøre i Kroatia kan virke litt farlig for første gang, da den lokale trafikkulturen er forskjellig fra den norske. Fartsovertredelser og dristig forbikjøring er ganske vanlig, spesielt på motorveiene, men du som leier bil bør overholde fartsgrensene og ikke la deg påvirke av uforsiktig kjøring av de lokale. 

Minste hastighet på motorveier er 60 kilometer i timen og maksimal hastighet er 130 kilometer i timen, avhengig av bil. Fartsgrensen for tettsteder er 50 kilometer i timen. 

Opplevelser og attraksjoner i Kroatia

Kroatia er et land med praktfull natur, krystallklart vann og vakre byer. Her er et knippe utvalg av hva du bør få med deg når du kjører rundt i Kroatia med leiebil:

Dubrovnik

Den kanskje mest berømte attraksjonen i Kroatia er gamlebyen i Dubrovnik, en av de best bevarte middelalderbyene i verden. Tidligere matchet Dubrovnik til og med Venezia som en handelsby, og den ble oppført på UNESCOs verdensarvliste i 1979.

Det bilfrie området i gamlebyen er et populært reisemål, spesielt i sommerferien. I gamlebyen kan du gå rundt kanten av bymurene, besøke palassene til Knezev Dor og Sponza, besøke kirker og klostre, og nyte et bedre måltid på en av de mange fiskerestaurantene i byen.

Øyhopping

Kornati-skjærgården er den største og tetteste skjærgården i Adriaterhavet. Den består av 140 ubebodde øyer spredt over et område på 300 kvadratkilometer. De karrige øyene er nesten helt frodige og danner en lys kontrast mot det blå havet. Den enkleste måten å komme seg til øygruppen er fra Zadar og Split, hvor seilturer er organisert. 

Et annet yndet reisemål for øyhopping er den dalmatiske øygruppen, som består av Brač, Hvar og Korcula.

Hvar er kjent som et luksusmål som blir hyppig besøkt av mange kjendiser. På denne vakre øye kan du forvente å motta service av høy kvalitet. Vakre Korcula er derimot en av de grønneste øyene i Kroatia. Korcula er kjent som fødestedet til oppdagelsesreisende Marco Polo, hvor du blant annet kan gjøre en oppdagelsestur til gamlebyen Little Dubrovnik.

Zagreb

Zagreb er hovedstaden i Kroatia, som byr på opplevelser for alle og enhver. Zagreb Upper Town er den eldste delen av den kroatiske hovedstaden, og et besøk på kvelden er en opplevelse for alle reisende. Når det blir mørkt, lyses området opp av mer enn 200 gassdrevne gatelamper, en tradisjon som har blitt opprettholdt i flere hundre år. 

Den øvre byen i Zagreb er et must for romantiske utflukter, med sine koselige og brosteinsbelagte gater. Her kan du tilbringe hele dagen, eller noen timer på kvelden med middag i hyggelig lag. 

I Upper Town finner du også Zagreb-katedralen, som lenge var den høyeste bygningen i hele landet. Katedralens tvillingtårn stiger til en høyde av 108 meter. Katedralen er ikke original, da den opprinnelige katedralen ble hardt skadet av angrep og brann på 1200-tallet og ytterligere ødelagt av et jordskjelv på slutten av 1800-tallet.

Besøk nabolandene til Kroatia

På grunn av de korte avstandene er det enkelt å ta en kjøretur fra Kroatia til nabolandene også. Avhengig av leieforholdene, kan du besøke nabolandene Italia, Slovenia, Ungarn, Bosnia-Hercegovina og Montenegro med bil. 

Leieforholdene bør avklares i god tid før turen, ettersom ikke alle utleieselskaper tillater at biler blir tatt med til et annet land. Andre kan kreve et tilleggsgebyr for å krysse grensen. De største grenseovergangene er åpne 24 timer i døgnet.

Det er ganske enkelt å krysse de italienske, slovenske og ungarske grensene fra Kroatia, ettersom det ikke er noen grense- eller tollkontroll ved landegrensene og ingen reisedokumenter eller varer kontrolleres ved grensen. Imidlertid kan tilfeldige inspeksjoner utføres av politi og tollvesen. Det er seks grenseovergangssteder mellom Kroatia og Ungarn.

Fra Kroatia kan Bosnia-Hercegovina nås gjennom ti grenseoverganger.