Spar opptil 80% på leiebil

Vi sammenligner 1600 selskaper for å gi deg den beste prisen på bilutleie

Leiebilguiden.no søker etter beste pris på leiebil fra 1600 forskjellige selskaper inkludert Avis, Hertz, Alamo, National, Europcar, Sixt, Thrifty, Budget og Advantage. Sammen med spesialforhandlede avtaler garanterer dette lave priser på bilutleie. Det forekommer aldri noen skjulte avgifter eller kostnader når du bestiller leiebil gjennom oss.

  • tick-2 Oppnå bedre pris ved sammenligning
  • tick-2 Inkluderer forsikringer og skatt
  • tick-2 Ubegrenset kjørelengde på de fleste steder
  • tick-2 Kundeservice 24 timer i døgnet
  • tick-2 Ingen kredittkortgebyrer
  • tick-2 Ingen skjulte avgifter

Leiebil Malaga

Málaga er en av de sørligste og mest solrike byene i Europa. Det er i tillegg inngangsporten og hovedstaden i Costa del Sol, eller solkysten som vi nordmenn liker å kalle denne regionen. Med en leiebil vil du kunne kjøre langs solkysten og besøke alle byene og landsbyene som strekker seg fra Malaga og vestover mot Gibraltar. 

Malaga er en eldre by med over 2700 år lang historie, og er med sine fascinerende museer og andalusisk kultur en svært populær destinasjon for nordmenn. I tillegg til kritthvite strender vil du kunne nyte vin og tapas i gamlebyen eller vandre i Malaga-fødte Piccassos fotspor. 

Det er kort vei fra flyplassen og inn til Malaga sentrum, og det enkleste er å ta ut en leiebil på flyplassen. Ved å benytte deg av sammenligningstjenesten her inne på leiebilnord.no vil du 

finne best mulig pris på alle de største leiebilfirmaene i verden. 

Vårt samarbeid med Avis, Eurocar, Hertz, Alamo, Budget, National og Sixt garanterer deg best pris på din neste leiebil. Bruk våre tjenester her på leiebilnord.no for å sikre deg en rimelig pris på din neste leiebil i Malaga. 

Start reisen din med en leiebil fra leiebilnord.no

Kjøring i og rundt Malaga

Den raskeste og billigste måten å komme seg til Malaga fra Norge er med fly, og det er flere storbyer i Norge (Oslo, Bergen, Stavanger, Trondheim) som tilbyr direktefly dit hver uke. Bestiller du leiebil her inne på websiden vår, vil bilen stå klar på flyplassen når du lander i Malaga. 

Offentlig transport i Malaga består av rutebuss ettersom t-banen aldri har blitt ferdigstilt. Å ha en leiebil er derfor nesten et must, spesielt siden det er så mye å utforske utenfor byen i tillegg. Du kommer deg til nærliggende byer som Torremolinos, Benalmadena og Fuengirola på under en time med leiebil fra Malaga.

Å kjøre langs solkysten er en praktisk måte å utforske den fantastiske og mangfoldige spanske kystlinjen med en førsteklasses motorvei . Denne berømte kystlinjen er omtrent 165 km lang og går fra Nerja i øst til Manilva i vest, og det vil ta deg bare rundt to timer å kjøre hele kysten.

De viktigste byene langs ruten fra øst til vest er Nerja, Torrox, Malaga, Torremolinos, Benalmadena, Fuengirola, Mijas, Marbella, San Pedro de Alcantara, Estepona og Manilva.

Å kjøre på Costa del Sol er en perfekt måte å oppleve alle de fantastiske, men skjulte andalusiske landsbyene som kan være vanskelig å nå på noen annen måte. Ofte når du frem til disse skjulte perlene med avstikkere på 10-15 minutter fra motorveien. 

Motorveien AP7 går parallelt med A7 og A340, hvorav førstnevnte er den raskeste. Bompengeavgiftene er høyest på AP7, og beregnes ut fra tilbakelagt distanse. Avgiftene varierer fra 1 til 6 euro, og du vil fort merke at de lokale innbyggerne velger å kjøre på mindre veier for å spare penger. 

Opplevelser og attraksjoner i Malaga

Málaga syder over av historie og kultur. Sentrum av byen er like kompakt som bykjernen i Bergen, og her kan du besøke det 2000 år gamle romerske teateret, Alcazaba-palasset og festningen på toppen av Mount Gibralfaro. I tillegg til historie tilbyr de to sistnevnte fantastiske naturopplevelser. 

Blant de mest populære av Málagas 40 museer anbefaler vi Pompidou kunstsenter, Carmen Thyssen kunstmuseum og ikke minst Picassomuseene. Få mennesker vet at Malaga er fødestedet til en kunstner som også har blitt kalt kubismens far, med to museer som bærer navnet hans – Museo Casa Natal og Museo Picasso Art Museum.

Picasso ble født i byen i 1881 og tilbrakte de første ti årene av sitt liv der. Du kan for eksempel besøke kirken der kunstneren ble døpt. Iglesia de Santiago ligger i nærheten av Plaza de la Merced, langs Calle Granada.

Picasso, som levde over 90 år, har fått en egen statue som er plassert på en av benkene i Plaza de la Merced. I virkeligheten ble den eldre Picasso aldri sett i Málaga, men han skal ha besøkt hjembyen for siste gang i tjueårene.

Hvis du foretrekker mer folk og moderne severdigheter, bør du ta turen til Atarazanas markedshall eller det travle Palmeral de las Sorpresas – strandpromenaden i Malaga. Marinaen, ofte kalt Muelle Uno, er knyttet sammen med promenaden. Her vil du kunne nyte det glitrende Middelhavet mens du treffer et hav av folk og et rikelige utvalg av reaturanter. 

Malaga = kaféer

Malagas er kjent for sin kafékultur, og gatene er fulle av tradisjonelle kafeer med andalusiske fliser, hvis dekor eller meny ikke har endret seg på flere tiår. Kafépubene serverer kaffe, vin, øl, brennevin, brød, tapas og gjerne noe søtt i tillegg.

På tradisjonelle kafeer bør man ikke forvente å finne et stort utvalg av bakverk eller kaker. 

En andalusier koser seg ofte med frokost ute. Den består vanligvis bare av kaffe, fersk appelsinjuice og hvitt brød, toppet med olivenolje eller tomatpuré. En slik meny er tilgjengelig på nesten hver eneste hjørnekafé i Malaga – og prisen er bare noen få euro.

Shopping i Malaga

Den viktigste handlegaten i Málaga sentrum er Calle Larios, hvor du vil finne et rikelig utvalg av kjede- og merkevarebutikker. Du vil også finne flere klesbutikker i parallellgaten Calle Nueva. 

Spanjoler er motebevisste og følger de nyeste og mest spesielle trender og moter. Her vil du finne de siste trendene, og produkter fra prestisjetunge spanske merker som Zara, Massimo Dutti, Custon, Desigual og Uterque er omtrent 10% billigere her enn i andre europeiske land. 

Om du heller vil besøke et shoppingsenter, bør du ta leiebilen fatt og kjøre rett utenfor sentrum til Centro Larios. Her vil du finne et bredt spekter av spanske og internasjonale klesbutikker. Designerklær finner du også i El Corte Inglés, som er Spanias største varehuskjede. Det ligger ved elven Guadalmedina, som renner gjennom sentrum.

Hvis du vil vil ha tips til noe tradisjonelt og lokalt å ta med hjem til Norge, kan du kjøpe søt Malaga-vin ( vino de Málaga ) eller andalusisk olivenolje. Keramikk er også populært, så lenge det ikke blir for mye og gir deg overvekt på bagasjen hjem.