Spar opptil 80% på leiebil

Vi sammenligner 1600 selskaper for å gi deg den beste prisen på bilutleie

Leiebilguiden.no søker etter beste pris på leiebil fra 1600 forskjellige selskaper inkludert Avis, Hertz, Alamo, National, Europcar, Sixt, Thrifty, Budget og Advantage. Sammen med spesialforhandlede avtaler garanterer dette lave priser på bilutleie. Det forekommer aldri noen skjulte avgifter eller kostnader når du bestiller leiebil gjennom oss.

  • tick-2 Oppnå bedre pris ved sammenligning
  • tick-2 Inkluderer forsikringer og skatt
  • tick-2 Ubegrenset kjørelengde på de fleste steder
  • tick-2 Kundeservice 24 timer i døgnet
  • tick-2 Ingen kredittkortgebyrer
  • tick-2 Ingen skjulte avgifter

Leiebil Mallorca

En av de mest berømte og populære feriedestinasjonene i Spania er definitivt Mallorca. Det milde klimaet og det fantastiske landskapet i den baleariske øygruppen tiltrekker seg en endeløs tilstrømning av turister, spesielt om sommeren. Fra pittoreske solnedganger til uutforskede viker og fjellandsbyer – du finner alt på Mallorca!

Hvis det er mulig, anbefaler vi å leie en bil på Mallorca. Med bil kan du komme deg rundt på øya enkelt og komfortabelt. Men hvis du bestemmer deg for å reise med offentlig transport, går de fleste busser fra hovedstaden Palma Plaza de España – sørg for å sjekke avgangstider og ruter på forhånd siden rutene endres kontinuerlig.

Mallorca vil definitivt vise seg fra sin beste side hvis du kjører rundt kysten og utforsker de fjellrike sentrale delene av øya og de små landsbyene på landsbygda. Mange vil bli overrasket over hvor mye du kan se av øyas natur og kyst.;

Den beste og mest populære måten å komme seg rundt på øya er å leie bil. Det er utleieselskaper overalt, og prisnivået er relativt overkommelig. Om sommeren, i den travleste turistsesongen, er det verdt å planlegge bilturer i god tid. Vårt beste tips er å bestille bil med henting og levering på flyplassen, da har dere bil tilgjengelig hele ferien. 

Leiebilnord.no tilbyr en sammenligningstjenesten her på websiden som lar deg finne best mulig pris på leiebil når du skal på ferie på Mallorca. Vårt samarbeid med Avis, Eurocar, Hertz, Alamo, Budget, National og Sixt garanterer deg best pris på din neste leiebil.

Start ferien din på Mallorca med en leiebil fra leiebilnord.no

Kjøring på Mallorca

Mallorca er en utmerket plass for bruk av bil. Leiebil på Mallorca er et godt valg, spesielt hvis du vil utforske hele øya. I Palma de Mallorca, øyas hovedstad, klarer du og familien din deg uten leiebil. Imidlertid er det vanskelig å komme seg til de små byene på øya eller til de avsidesliggende strendene, og da er leiebil det beste valget.

Selv om Mallorca er den største øya i den baleariske øygruppen, kan du kjøre på tvers av øya på omtrent en time. Lei en bil i for eksempel en uke, da har du sju dager på å utforske mange av øyas viktigste destinasjoner. 

Fra Palma de Mallorca kan du nå Capdepera på motsatt side av øya på en time. De som leter etter tropiske landskap og fantastiske strender, bør dra til Alcúdia nord på øya. På den østlige delen av øya vil badenymfer bli fortryllet av det krystallklare vannet i Cala d’Or. I øst finner du den robuste Cap de Formentor-halvøya – spesielt for dem som setter pris på det fantastiske landskapet.

På Mallorca er det enkelt å kjøre for turister, spesielt ved hjelp av et GPS-system. I bytrafikken må du imidlertid være forsiktig. I byene varierer fartsgrensene fra 30 til 50 km/t, avhengig av gate og område. På større veier utenfor bebygde områder er fartsgrensen vanligvis 60 km/t. Fartsgrensen er fra 90 til 120 km/t på motorveier.

De som drikker alkohol bør ikke sette seg bak rattet, da promillegrensen for promillekjøring i Spania vanligvis er 0,5 promille. For unge sjåfører under 21 år er grensen enda strengere: bare 0,1 promille. Bruk av frontlys er ikke obligatorisk på dagtid på Mallorca eller andre steder i Spania, men etter skumring må frontlysene alltid være slått på.

Opplevelser og attraksjoner på Mallorca

Mallorca er et trygt og hyggelig feriemål, som passer for nesten alle typer turister på grunn av mangfoldet. Familier med barn, par, unge voksne, aktive og eldre finner alle de rette omgivelsene og ting å gjøre.

Torre del Verger – Den mest spektakulære utsikten på Mallorca

Mallorcas beste attraksjoner er ofte forbundet med sin øynefallende vakre natur. En sterk anbefaling er å ta turen til øyas vestkyst til byen Banyalbufar. En halv kilometer fra byen står Torre del Verger- tårnet på en fantastisk beliggenhet på kanten av klippen. 

Vakttårnet, som ble bygget i 1579, ble tidligere brukt som utkikkspunkt for mulige piratangrep – i dag har den sannsynligvis den mest spektakulære utsikten på Mallorca. Torre del Verger er på sitt beste ved solnedgang, når kysten av Mallorca og den endeløse horisonten blir fantastisk vakker. 

Valldemossa

Valldemossa sies å være en av de vakreste landsbyene på Mallorca. Landsbyens vakre smug og sjarmerende arkitektur har også trollbundet kjendiser som Frédéric Chopinia og Jorge Luis Borges. Brosteinsgater, gamle steinhus og frontene dekket med blomsterpotter er den mest sjarmerende kombinasjonen. 

Plasseringen mellom fjellene gjør Valldemossa til en nydelig oase midt i varmen, og de skyggefulle gårdsplassene holder seg friske selv i den verste varmen.

Valldemossa er ikke bare kjent for sitt vakre utseende, men også for sine deilige desserter: prøv La Coca de Patata, en potetdelikatesse som også spises som frokost eller snacks. Det beste stedet å smake på denne delikatessen er for eksempel Ca’n Molines bakeri i sentrum av Valldemossa, hvor du kan nyte det med en kopp kaffe.

Hovedstaden Palma de Mallorca

Hovedattraksjonen til Palma de Mallorca er gamlebyen og den praktfulle Palma-katedralen ved siden av. Byggingen begynte i 1229, og ble ikke fullført før 500 år senere. Sluttresultatet er en blanding av forskjellige byggestiler, der blant annet den berømte arkitekten Antoni Gaudí la igjen fingeravtrykkene sine.

Omgivelsene til den gotiske katedralen, som dominerer den vakre gamlebyen, er fulle av livlige handlegater, og hovedstaden er det beste stedet for shopping. Mens du handler, kan dagen tilbringes lokalt på kaféer eller tapasbarer. Ulike gallerier, museer og arrangementer gjør også Palma til en livlig kulturby.

Stalaktittgrotter i Porto Cristo

Kanskje den mest berømte naturlige attraksjonen på Mallorca er stalaktittgrottene, hvorav den mest berømte er Coves del Drac i Porto Cristo. Disse kan utforskes på guidede turer eller ved å leie din egen bil. I begynnelsen av drakens huletur går man mer enn hundre trinn ned i hulen, hvor stalaktittformasjonene og steinbassengene sett gir assosiasjoner til eventyrheksene.

Turen kulminerer med et besøk til Lake Martel, Europas største underjordiske innsjø, og du blir fraktet ut av grotten med båt. Om sommeren kan hulene til tider være overfylte, så det er lurt å planlegge besøket i god tid.