Spar opptil 80% på leiebil

Vi sammenligner 1600 selskaper for å gi deg den beste prisen på bilutleie

Leiebilguiden.no søker etter beste pris på leiebil fra 1600 forskjellige selskaper inkludert Avis, Hertz, Alamo, National, Europcar, Sixt, Thrifty, Budget og Advantage. Sammen med spesialforhandlede avtaler garanterer dette lave priser på bilutleie. Det forekommer aldri noen skjulte avgifter eller kostnader når du bestiller leiebil gjennom oss.

  • tick-2 Oppnå bedre pris ved sammenligning
  • tick-2 Inkluderer forsikringer og skatt
  • tick-2 Ubegrenset kjørelengde på de fleste steder
  • tick-2 Kundeservice 24 timer i døgnet
  • tick-2 Ingen kredittkortgebyrer
  • tick-2 Ingen skjulte avgifter

Leiebil Nice

Nice er en by du bare må oppleve! Folk som søker etter det lille ekstra på ferie, har lenge favorisert denne glamourfylte byen som ligger på sørkysten av Frankrike. Imidlertid er Nice også et flott turistmål for vanlige turister. I denne byen finner du alt: det er sol, strand og blått hav, en fascinerende gammel by, attraktive markeder og storslått arkitektur. Her kan du virkelig fordype deg i atmosfæren på den franske rivieraen!

Nice har en befolkning på rundt 350 000 og er den femte største byen i Frankrike. Siden 1600-tallet har byen vært et populært reisemål på grunn av sitt milde klima og spektakulære landskap. På den tiden begynte velstående engelske familier å feriere i Nice. Hovedboulevarden med sine fantastiske havlandskaper ble til og med oppkalt etter disse engelskmennene: “Promenade de Anglais”, den engelske boulevarden. 

Det er et stort utvalg av bilutleiefirmaer i Nice, og det er også mange forskjellige fremgangsmåter for å hente dem og returnere dem. Mange turister leier en bil fra flyplassen, ettersom det er flere kjente bilutleiefirmaer på Côte d’Azur internasjonale lufthavn. Bilen er praktisk å hente fra flyplassen ved ankomst til byen og lett å returnere fra Nice. 

Bilutleiefirmaer betjener flypassasjerer 24 timer i døgnet, 7 dager i uken. Hvis du ikke ønsker bil for hele ferien, kan du enkelt velge et bilutleiefirma i sentrum. Hent bilen fra utleieselskapet for en dag, for eksempel når du tar en dagstur utenfor Nice. Vanligvis blir leiebilen hentet og returnert til bilutleiefirmaets kontor, men gjerne mot en ekstra avgift. 

Det er mulig å leie bil i Nice for alle voksne med gyldig førerkort. Aldersgrensene for bilutleiefirmaer varierer i Nice og andre steder i Frankrike. Hos noen utleieselskaper er leiebiler tilgjengelig for alle bilister uten aldersbegrensninger. Andre utleieselskaper har derimot satt en aldersgrense for sine leiebiler som varierer mellom 21 og 23 år. 

Sjekk gjerne ut betingelsene hos de ulike leiebilfirmaene når du bruker søkeverktøyet som er tilgjengelig her på Leiebilnord.no. Da vil du kunne finne best mulig pris på leiebil når du skal på ferie i Nice eller den franske rivieraen. Vårt samarbeid med Avis, Eurocar, Hertz, Alamo, Budget, National og Sixt garanterer deg best pris på din neste leiebil i Frankrike.

Start ferien din i Nice med en leiebil fra leiebilnord.no

Kjøring i Nice

Nice er den femte største byen i Frankrike, som betyr at byen også er travel. Spesielt i løpet av de mest populære sommermånedene i Europa, mellom juni og august, kan sentrum bli overbelastet og parkeringsplasser blir tilnærmet umulig å finne. Fra høsten til våren kan du trygt ta med leiebilen inn i byen. 

Trafikkreglene i Frankrike er ganske like som i Norge, så å leie bil i Nice er null stress. Forbered deg på mye trafikk, og om sommeren er det viktigste å holde hodet kaldt og være oppmerksom. Det er stadig ulykker i Nice, for eksempel i rundkjøringer og når du bytter kjørefelt. 

Gratis ParcAzur-parkering er tilgjengelig for bilister utenfor Nice. Dermed kan bilistene sette igjen bilen sin på den gratis parkeringsplassen og fortsette reisen til sentrum med trikk. 

I urbane områder er fartsgrensen vanligvis 30 til 50 kilometer i timen, og på motorveier er maksimal hastighet vanligvis 130 kilometer i timen. Husk at det ikke er tillatt å snakke i mobiltelefon i leiebilen hvis du ikke har handsfree. 

Opplevelser og attraksjoner i Nice

Nice ligger på den franske rivieraen, og er ikke bare kjent for sine fantastiske strender, men også for sine kulturelle tilbud. I byen kan du besøke for eksempel Musée National Marc Chagall, som presenterer Marc Chagalls kunst, eller Musée Matisse, viet til arbeidet til Henri Matisse. 

Et besøk i gamlebyen er også et must, kjent som Vieux Nice. Å komme seg rundt i sentrum er enklest med offentlig transport eller til fots, da sentrum ofte er overbelastet og det er magert med parkeringsplasser. 

Hvis du vil utforske Riviera-regionen i tillegg til hjertet av Nice, er det et flott alternativ å leie bil i Nice. Du kan for eksempel leie en bil bare en dag og dra til den nærliggende havnebyen Saint-Tropez eller enda lengre sør for å komme til Cannes. 

Cannes er mest kjent for sine årlige filmfestivaler. Ikke bli overrasket over at glamour og stilige mennesker er en del av gatebildet. Selv om det er lett å støte på kjente personligheter her, er Cannes mye mer enn bare kjendiser: havneområdet, strendene og gamlebyen er absolutt verdt å se.

Cannes ligger mindre enn en times kjøretur fra neste kystby, den mindre kjente byen Fréjus. Det er ikke veldig stort, men det er noen veldig imponerende severdigheter, som romerske ruiner og en pompøs gotisk katedral med sine vakre malerier.

Monaco er også et av de mest populære stedene å besøke på kysten. Ettersom dette er en egen stat – fyrstedømmet Monaco – bør du sjekke med bilutleiefirmaet hvilke betingelser som gjelder for å ta leiebilen med til Monaco. Uansett tilbyr de sørlige delene av Frankrike enormt mye å se, og å leie bil åpner for et bredt spekter av muligheter for den reisende. 

Marseille er bare omtrent en to-timers kjøretur fra Nice. Montpellier er litt over en 3-timers kjøretur unna.

Oppdag Provence

Hvis du er på ferietur i Nice, er det mye mer å utforske enn bare en tur på den franske rivieraen. Med en leiebil kan du enkelt kjøre dypere innover i landet. Om sommeren er de vakreste delene av Provence-regionen en pur glede for turister. 

I Aix-en-Provence-regionen, omtrent 170 kilometer fra Nice, kan du oppleve en helt annen atmosfære. Her kan du se palassignende villaer fra 1700- og 1800-tallet og praktfulle gater utsmykket med store løvestatuer.

Aix-en-Provence er ikke en lang kjøretur fra de mange sjarmerende landsbyene i Provence hvor du virkelig kan oppleve hva autentisk fransk betyr. Provence er full av små landsbyer. Med en leiebil har du de beste mulighetene til å utforske disse områdene fritt, akkurat som du vil. 

Landsbyen Gordes regnes som et av de vakreste stedene i hele Frankrike. Denne fjellandsbyen er fantastisk. Når du kjører opp fjellsiden, kommer du til en sjarmerende bygd som utelukkende består av steinhus. Utsikten fra toppen av fjellet er uslåelig.