Spar opptil 80% på leiebil

Vi sammenligner 1600 selskaper for å gi deg den beste prisen på bilutleie

Leiebilguiden.no søker etter beste pris på leiebil fra 1600 forskjellige selskaper inkludert Avis, Hertz, Alamo, National, Europcar, Sixt, Thrifty, Budget og Advantage. Sammen med spesialforhandlede avtaler garanterer dette lave priser på bilutleie. Det forekommer aldri noen skjulte avgifter eller kostnader når du bestiller leiebil gjennom oss.

  • tick-2 Oppnå bedre pris ved sammenligning
  • tick-2 Inkluderer forsikringer og skatt
  • tick-2 Ubegrenset kjørelengde på de fleste steder
  • tick-2 Kundeservice 24 timer i døgnet
  • tick-2 Ingen kredittkortgebyrer
  • tick-2 Ingen skjulte avgifter

Leiebil Norge

I vårt langstrakte land er bilturisme med leie av leiebil en perfekt aktivitet. Selv om man gjerne må sette av noen dager for å komme seg fra sør til nord, så vil det fantastiske landskapet farget av fjell og fjorder gi valuta for hver eneste kilometer. 

Norges unike landskap er preget av nærhet til sjøen og majestetiske fjell. Vi er spesielt kjent for våre fjorder, hvor disse to elementene kombineres. Når man jakter på fjorder, trenger man i utgangspunktet ikke reise langt. Selv Oslofjorden er verdt å se.

Oslofjorden er imidlertid ikke sammenlignbar med Geirangerfjorden og Nærøyfjorden. Disse fjordene er på UNESCOs verdensarvliste, med fjellvegger som stiger til en høyde på over en kilometer. Dette er uforglemmelige opplevelser for både nordmenn og utenlandske turister, og ofte er det like spennende å se disse på lengre avstand.

Sommerhalvåret er av naturlige årsaker den beste perioden for å kjøre rundt i Norge. De fleste turister ferierer mellom mai og september. Iøynefallende landskap og vakre urbane bygninger er på sitt beste på lyse sommerkvelder. Unntaket er selvfølgelig om du er glad i snø og å stå på ski, da er det verdt å ta turen om vinteren.

Norge har et kaldere klima enn de fleste andre europeiske land. På kysten utjevner havet sesongmessige variasjoner og er mer vindfullt, mens i innlandet er temperaturvariasjonen større: om sommeren kan du oppleve nærmere 30 grader og om vinteren nesten like mange kuldegrader. 

Leiebilnord.no garanterer deg de beste prisene på leiebil i Norge. Vår sammenlignings- tjeneste sørger for at du får de beste tilbudene fra de største leiebilfirmaene som opererer her til lands. Hos oss kan du sammenligne prisene hos Avis, Sixt, Hertz, Eurocar, Alamo, Budget og National – som sikrer deg best pris på leiebil på din neste Norgesferie. 

Start reisen din med en leiebil fra leiebilnord.no

Kjøring i Norge

I Norge er veiene generelt i god stand, men værforholdene kan endre seg raskt. Spesielt om våren (og på Vestlandet) er det ikke helt usannsynlig at det kan oppstå skred eller ras som kan føre til stengte veier. 

Litt uten allfarvei kan veiene til tider være både smale og bratte, men det kommer stadig flere tunneler som ivaretar trafikksikkerheten. Visste du at det er mer enn tusen veitunneler i Norge? Den lengste tunnelen i Norge er Lærdalstunnelen, som er nesten 25 kilometer lang. 

Kjøring på fjellet, spesielt under vinterforhold, kan være en risikosport. Følg med på veimeldinger, for å sjekke om veiene er åpne og om det pågår kolonnekjøring i området du ferdes på vintertid. Spesielt i mer avsidesliggende områder bør bilreisende følge med på værmeldingene, da veiene noen ganger stenges helt på grunn av kraftig snøfall.

Om vinteren bør du alltid sørge for full tank med drivstoff før avreise og alltid ha varme klær som er lett tilgjengelige i bilen dersom du plutselig må overnatte i bilen.

Fartsgrensen er vanligvis 30-40 km/t i sentrum og tettbebygde strøk, 50-60 km/t utenfor sentrum (men fortsatt bebyggelse) og 80-100 kilometer i timen på større veier og på motorveier. Husk å forsikre deg om at leiebilen har vinterdekk om du ønsker å leie bil i perioden oktober-april. 

Opplevelser og attraksjoner i Norge

Det beste med Norge er at du vil finne naturskjønne ruter uavhengig om du befinner deg i nord, sør, øst eller vest. Med unntak av noen hovedveier på innlandet, vil du bevege deg langs kysten med milevis av fantastiske severdigheter. Men husk å sette av nok tid, det tar fort litt tid å kjøre rundt alle fjordene, og du skal helst stoppe og nyte synet også! 

En av Norges mest berømte naturskjønne ruter finner du langs den berømte Geirangerfjorden, halvveis mellom Bergen og Trondheim. Området er valgt ut på UNESCOs verdensarvliste og inkludere den snirklete og umiskjennelige veien opp Trollstigen.

Det største fjellplatået i Nord-Europa ligger på Hardangervidda, mellom Bergen og Oslo. Nasjonalparken er en virkelig godbit for sjelen, og her er vår beste anbefaling at du setter av nok tid til å parkere leiebilen og gå en lengre tur i naturen. 

Lofoten

En biltur i det unike vakre landskapet i Nord-Norge er ikke perfekt med mindre du besøker magiske Lofoten. Opplev Lofoten med leiebi , og slyng deg over broer, tunneler og naturskjønne veier foret med grønne fjellbakker med det turkise havet som glitrer i bakgrunnen.

Lofoten med sine marine naturopplevelser er et flott reisemål hele året, og til tross for sin nordlige beliggenhet er klimaet mildt takket være Golfstrømmen. Den gjennomsnittlige temperaturen i sommermånedene varierer fra ca 13-15 grader, og på vinteren noen få kuldegrader.

De beste attraksjonene i Lofoten er skapt av naturen. Fjellene som stiger opp fra havets favn, de fantastiske strendene og det frodige grønne turterrenget serverer så fantastiske opplevelser at mer tradisjonelle turistattraksjoner ikke er nødvendig i Lofoten. Her er du garantert en søvnløs natt i midnattssolen og et dansende nordlys på den mørke himmelen om vinteren.

Lofoten er ikke et shopping-mekka, men det er absolutt en mulighet til å gjøre store lokale funn her. Fine gaver inkluderer hjemmestrikkede ullgensere, keramikk og glasskunst, samt lokale landbruksprodukter som saue- og geitost.

 

Atlanterhavsveien

Atlanterhavsveien er et 8.3 km langt stykke av en nasjonal turistvei på Nordmøre i Møre og Romsdal. Veien ble i 2005 kåret til århundrets byggverk i Norge, og omtales også som verdens vakreste bilreise.

Veien ligger mellom byene Kristiansund og Molde i fylkene Møre og Romsdal. Ruten starter omtrent 30 kilometer fra Kristiansund og slutter cirka 47 kilometer nord for Molde. Den høyeste av broene heter Storseisundet, som med sine dramatiske kurver er et landemerke og attraksjon i seg selv.

På grunn av sin korte lengde, er ruten også godt egnet for syklister. Fiske, brettseiling og dykking er populære aktiviteter langs Atlanterhavsveien. De heldigste kan også få øye på hvaler og sel. 

Mange turister liker å kjøre på broene i Atlanterhavet om høsten for å oppleve stormværet. På grunn av de røffe værforholdene i området, må det imidlertid utvises spesiell forsiktighet på ruten, bare under byggingen av veien ble det registrert 12 stormer langs veistrekningen.